Készítsük el az onsen tamago-t: A tojásokat forraljunk fel forró vízben, majd tartsuk 60-65 °C-on 15-20 percig, hogy a tojás sárgája lágy maradjon.
Ha nincs onsen fürdőnk, egy vízfürdőben is elérhetjük a megfelelő hőmérsékletet, ha ügyelünk a víz hőmérsékletére.
A ramen tésztát főzzük meg a csomagoláson szereplő utasítások szerint, majd szűrjük le és tegyük félre.
Ha a tésztát túl hosszú ideig főzzük, ragacsos lesz, ezért figyeljünk a pontos főzési időre.
Készítsük el a levest: A dashi alaplevet öntsük egy fazékba, adjuk hozzá a szójaszószt, mirint, szezámolajat és a fokhagymát, majd forraljuk fel.
A dashi alaplé az étel alapja, így a legjobb minőségű alaplével dolgozzunk, ha lehetséges.
Amikor a leves felforrt, vegyük le a tűzről és öntsük a levest a főtt ramen tésztára.
Ha a leves túl sósnak tűnik, egy kis vízzel hígíthatjuk.
Az onsen tamago tojást óvatosan törjük fel és helyezzük a ramen tetejére.
Az onsen tamago különleges textúrája és íze tökéletesen kiegészíti a ramen levest.
A leves tetejére szórjuk a zöldhagymát és egyéb tetszőleges feltéteket (pl. nori, bambuszrügy, naruto).
A feltétek gazdagítják az étel ízét és esztétikai megjelenését.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.