Onsen Tamago Ramen, japán leves, lágy tojással, ramen tésztával, zöldhagymával és más feltétekkel

Onsen Tamago Ramen Levesben

Az Onsen Tamago Ramen egy hagyományos japán étel, amely a ramen tészta és az onsen tamago tojás tökéletes kombinációját kínálja. Az onsen tamago, vagyis a lágy tojás, egyedülálló textúrával és ízzel gazdagítja a ramen levest. Ez az étel a japán konyhaművészet egyik alapétele, amelyet különböző feltétek és gazdag dashi alaplé egészít ki.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Ramen tészta
2 db Tojás
500 ml Dashi alaplé
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Mirin
1 tk. Szezámolaj
1 gerezd Fokhagyma
1 szál Zöldhagyma
1 csipet
Toppings (pl. naruto, nori, bambuszrügy)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsük el az onsen tamago-t: A tojásokat forraljunk fel forró vízben, majd tartsuk 60-65 °C-on 15-20 percig, hogy a tojás sárgája lágy maradjon.

    Ha nincs onsen fürdőnk, egy vízfürdőben is elérhetjük a megfelelő hőmérsékletet, ha ügyelünk a víz hőmérsékletére.

    2

    A ramen tésztát főzzük meg a csomagoláson szereplő utasítások szerint, majd szűrjük le és tegyük félre.

    Ha a tésztát túl hosszú ideig főzzük, ragacsos lesz, ezért figyeljünk a pontos főzési időre.

    3

    Készítsük el a levest: A dashi alaplevet öntsük egy fazékba, adjuk hozzá a szójaszószt, mirint, szezámolajat és a fokhagymát, majd forraljuk fel.

    A dashi alaplé az étel alapja, így a legjobb minőségű alaplével dolgozzunk, ha lehetséges.

    4

    Amikor a leves felforrt, vegyük le a tűzről és öntsük a levest a főtt ramen tésztára.

    Ha a leves túl sósnak tűnik, egy kis vízzel hígíthatjuk.

    5

    Az onsen tamago tojást óvatosan törjük fel és helyezzük a ramen tetejére.

    Az onsen tamago különleges textúrája és íze tökéletesen kiegészíti a ramen levest.

    6

    A leves tetejére szórjuk a zöldhagymát és egyéb tetszőleges feltéteket (pl. nori, bambuszrügy, naruto).

    A feltétek gazdagítják az étel ízét és esztétikai megjelenését.