Oreo Ice Cream fagylalt tĂĄlalva

Oreo Ice Cream

Az Oreo Ice Cream a vilĂĄg egyik legismertebb kekszĂ©nek fagylaltosĂ­tott vĂĄltozata, amely minden generĂĄciĂł kedvence lehet. Az elsƑ vĂĄltozatok az USA gyorsĂ©ttermeiben jelentek meg, majd a hĂĄzi verziĂłk is egyre nĂ©pszerƱbbĂ© vĂĄltak. Ez a fagylalt tökĂ©letesen ötvözi a krĂ©mes vanĂ­liĂĄs alapot a ropogĂłs Oreo darabokkal, amelyek nem ĂĄznak el, ha megfelelƑen adjuk hozzĂĄ Ƒket. Az elkĂ©szĂ­tĂ©s egyszerƱ, de a hƱtĂ©s Ă©s a keverĂ©si technika kulcsfontossĂĄgĂș. A fagylalt kĂŒlönösen akkor lĂĄtvĂĄnyos, ha a kekszdarabok nem csak keverednek, hanem a tetejĂ©re is kerĂŒl nĂ©hĂĄny extra dĂ­szĂ­tĂ©skĂ©nt – persze nem levĂ©llel vagy gyĂŒmölccsel! Tipp: ha extra csokis hatĂĄst szeretnĂ©l, adhatsz hozzĂĄ kevĂ©s olvasztott csokit is mĂĄrvĂĄnyos hatĂĄs elĂ©rĂ©sĂ©hez, de csak akkor, ha a fagyi mĂĄr hideg.

ElƑkĂ©szĂŒlet 25 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 35 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 400 ml Tejszín
⭕ 200 ml Teljes tej
⭕ 120 g Kristálycukor
⭕ 1 tk. Vaníliakivonat
⭕ 120 g Oreo keksz (durvĂĄra törve)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes méretƱ låbosban keverd össze a tejszínt, a tejet és a kristålycukrot. Melegítsd közepes långon, miközben folyamatosan kevergeted, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ne forrald fel!

    A cukor teljes feloldódåsa fontos a sima ållag eléréséhez.

    2

    Vedd le a tƱzrƑl, Ă©s add hozzĂĄ a vanĂ­liakivonatot. Keverd el, majd hagyd szobahƑmĂ©rsĂ©kletƱre hƱlni. EzutĂĄn tedd a hƱtƑbe legalĂĄbb 3 ĂłrĂĄra, vagy akĂĄr egy Ă©jszakĂĄra, hogy jĂłl lehƱljön.

    A hƱtĂ©si idƑ alatt a keverĂ©k sƱrƱsödik, ami hozzĂĄjĂĄrul a fagylalt krĂ©mes ĂĄllagĂĄhoz.

    3

    Töltsd a lehƱlt fagylaltalapot fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gép utasítåsai szerint. Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy lapos tålba, és fagyaszd, közben 30 percenként keverd åt botmixerrel vagy villåval 3-4 órån åt.

    A botmixerrel törtĂ©nƑ ĂĄtkeverĂ©s segĂ­t a jĂ©gkristĂĄlyok eloszlatĂĄsĂĄban, Ă­gy krĂ©mesebb lesz a fagylalt.

    4

    Amikor a fagylalt mĂĄr sƱrƱsödni kezd, Ăłvatosan keverd bele a durvĂĄra tört Oreo darabokat. Tipp: ne keverd tĂșl, hogy a kekszdarabok ne ĂĄzzanak el, Ă©s megƑrizzĂ©k roppanĂłs textĂșrĂĄjukat.

    Az Oreo kekszeket Ă©rdemes közvetlenĂŒl a hozzĂĄkeverĂ©s elƑtt összetörni, hogy minĂ©l ropogĂłsabbak maradjanak.

    5

    Tedd vissza a fagylaltot a fagyasztĂłba 1-2 ĂłrĂĄra, hogy teljesen megdermedjen. TĂĄlalĂĄs elƑtt hagyd szobahƑmĂ©rsĂ©kleten ĂĄllni 5-10 percig, Ă­gy könnyebben kanalazhatĂł lesz.

    A tĂĄlalĂĄs elƑtti pihentetĂ©s segĂ­t a fagylaltnak elĂ©rni a megfelelƑ ĂĄllagot.