Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a tojást, a vizet és a sót. Gyúrd egynemű, rugalmas tésztává, majd fedd le és pihentesd 30 percig.
A tésztát akkor jó, ha nem ragad a kézhez. Ha túl kemény, adj hozzá egy kis vizet, ha túl lágy, adj hozzá egy kis lisztet.
A töltelékhez keverd össze a darált marhahúst, az apróra vágott hagymát, zúzott fokhagymát, sót és borsot. Ha szükséges, adj hozzá kevés vizet, hogy szaftosabb legyen.
A töltelékbe tehetsz egy kis aprított petrezselymet vagy koriandert is. A hagymát reszelve is hozzáadhatod, így egyenletesebben oszlik el.
A tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen vékonyra, majd szaggass belőle köröket. Mindegyik kör közepére tegyél egy teáskanálnyi tölteléket.
A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert akkor könnyen elszakad. A köröket szaggathatod pohárral vagy pogácsaszaggatóval.
Hajtsd félbe a köröket, nyomd össze a széleket, majd hajtsd vissza a két végét és nyomd össze, hogy klasszikus pelmeni formát kapj.
A széleket nedvesítsd be egy kis vízzel, hogy jobban összetapadjanak. A pelmeniket formázás után lisztezett felületre rakd, hogy ne ragadjanak le.
Forralj vizet egy nagy lábasban, sózd meg, majd adagokban főzd ki a pelmeniket 6-7 percig, amíg felúsznak a víz felszínére.
A pelmeniket ne tedd egyszerre a forró vízbe, mert lehűtik a vizet. Ha fagyasztott pelmenit használsz, akkor hosszabb ideig kell főznöd.
A kész pelmeniket szűrd le, majd forgasd meg egy kevés olvasztott vajban, hogy ne ragadjanak össze. Tálald tejföllel és frissen őrölt borssal.
A pelmeniket tálalhatod pirított szalonnával, ecetes tormával vagy mustárral is.
Tipp: A pelmeniket le is fagyaszthatod. Fagyasztva kb. 10 perc főzést igényelnek.
A pelmeniket egy rétegben tedd a fagyasztóba, hogy ne ragadjanak össze. Ha megfagytak, zacskóba teheted őket.
Tálalhatod egy kevés húslevessel is, így tartalmasabb és melegítő hatású lesz, különösen hideg napokon.
A húslevesbe tehetsz egy kis aprított zöldséget is, például sárgarépát, petrezselyemgyökeret vagy zellert.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a tojást, a vizet és a sót. Gyúrd egynemű, rugalmas tésztává, majd fedd le és pihentesd 30 percig.
A tésztát akkor jó, ha nem ragad a kézhez. Ha túl kemény, adj hozzá egy kis vizet, ha túl lágy, adj hozzá egy kis lisztet.
A töltelékhez keverd össze a darált marhahúst, az apróra vágott hagymát, zúzott fokhagymát, sót és borsot. Ha szükséges, adj hozzá kevés vizet, hogy szaftosabb legyen.
A töltelékbe tehetsz egy kis aprított petrezselymet vagy koriandert is. A hagymát reszelve is hozzáadhatod, így egyenletesebben oszlik el.
A tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen vékonyra, majd szaggass belőle köröket. Mindegyik kör közepére tegyél egy teáskanálnyi tölteléket.
A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert akkor könnyen elszakad. A köröket szaggathatod pohárral vagy pogácsaszaggatóval.
Hajtsd félbe a köröket, nyomd össze a széleket, majd hajtsd vissza a két végét és nyomd össze, hogy klasszikus pelmeni formát kapj.
A széleket nedvesítsd be egy kis vízzel, hogy jobban összetapadjanak. A pelmeniket formázás után lisztezett felületre rakd, hogy ne ragadjanak le.
Forralj vizet egy nagy lábasban, sózd meg, majd adagokban főzd ki a pelmeniket 6-7 percig, amíg felúsznak a víz felszínére.
A pelmeniket ne tedd egyszerre a forró vízbe, mert lehűtik a vizet. Ha fagyasztott pelmenit használsz, akkor hosszabb ideig kell főznöd.
A kész pelmeniket szűrd le, majd forgasd meg egy kevés olvasztott vajban, hogy ne ragadjanak össze. Tálald tejföllel és frissen őrölt borssal.
A pelmeniket tálalhatod pirított szalonnával, ecetes tormával vagy mustárral is.
Tipp: A pelmeniket le is fagyaszthatod. Fagyasztva kb. 10 perc főzést igényelnek.
A pelmeniket egy rétegben tedd a fagyasztóba, hogy ne ragadjanak össze. Ha megfagytak, zacskóba teheted őket.
Tálalhatod egy kevés húslevessel is, így tartalmasabb és melegítő hatású lesz, különösen hideg napokon.
A húslevesbe tehetsz egy kis aprított zöldséget is, például sárgarépát, petrezselyemgyökeret vagy zellert.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.