Osso buco paradicsomos szósszal, gazdag és omlós borjúcsont étel

Osso buco paradicsomos szósszal

Az Osso Buco egy klasszikus olasz étel, amely különösen Lombardiában és Milánóban népszerű. Az étel neve az olasz \'osso buco\' kifejezésből származik, amely \'lyukas csontot\' jelent, utalva a húsos csontokra, amelyek a főzés során átadják gazdag ízüket a szósznak. Az ételt hagyományosan zöldségekkel, fehér borral és paradicsomos szósszal készítik, és lassú tűzön főzik, hogy a hús omlós legyen. Az Osso Buco tökéletes étel ünnepi alkalmakra vagy egy családi vacsorához.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 20 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Borjúcsont (osso buco)
2 ek. Olívaolaj
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 szál Zeller
1 db Sárgarépa
400 g Paradicsom (konzerv vagy friss)
200 ml Fehér bor
1 db Citrus héja (narancs vagy citrom)
1 ág Friss rozmaring
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
2 ek. Ghee (tiszta vaj)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A borjúcsontokat sózd és borsozd meg, majd egy nagy serpenyőben vagy lábasban, forró olívaolajon süsd meg őket minden oldalról, hogy szépen megpiruljanak.

    A csontok jól átsült, barna felülete gazdag ízt ad az ételnek. Ha a serpenyő nem elég nagy, süsd több adagban.

    2

    A hagymát, fokhagymát, zellert és sárgarépát apróra vágd, majd a serpenyőbe add hozzá, és pirítsd őket 5-7 percig, amíg megpuhulnak.

    A zöldségek párolása segít abban, hogy az étel gazdagabb ízű legyen, miközben előkészíti az alapot a paradicsomos szószhoz.

    3

    Öntsd rá a fehér bort, és hagyd egy kicsit elpárologni, hogy a bor alkoholtartalma eltűnjön.

    A fehér bor hozzáadása segít, hogy az ízek jobban összeérjenek és kiemelje a hús ízét.

    4

    Add hozzá a paradicsomot, és a citrus héját, valamint egy ág friss rozmaringot. Keverd jól össze, és lefedve főzd lassú tűzön 1,5-2 órán át, amíg a hús omlós nem lesz.

    A citrus héja frissességet ad a szósznak, és a rozmaring aromája egyensúlyba hozza az ízeket. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet a főzés során.

    5

    Miután a hús elkészült, vedd ki a csontokat, és tálald a paradicsomos szósszal. A hús mellett ínycsiklandóan gazdag szósz kerül a tányérra.

    A legfinomabb, ha friss, puha tésztát, polentát vagy rizst tálalsz hozzá, hogy felszívja a gazdag szószt.