A borjúcsontokat sózd és borsozd meg, majd egy nagy serpenyőben vagy lábasban, forró olívaolajon süsd meg őket minden oldalról, hogy szépen megpiruljanak.
A csontok jól átsült, barna felülete gazdag ízt ad az ételnek. Ha a serpenyő nem elég nagy, süsd több adagban.
A hagymát, fokhagymát, zellert és sárgarépát apróra vágd, majd a serpenyőbe add hozzá, és pirítsd őket 5-7 percig, amíg megpuhulnak.
A zöldségek párolása segít abban, hogy az étel gazdagabb ízű legyen, miközben előkészíti az alapot a paradicsomos szószhoz.
Öntsd rá a fehér bort, és hagyd egy kicsit elpárologni, hogy a bor alkoholtartalma eltűnjön.
A fehér bor hozzáadása segít, hogy az ízek jobban összeérjenek és kiemelje a hús ízét.
Add hozzá a paradicsomot, és a citrus héját, valamint egy ág friss rozmaringot. Keverd jól össze, és lefedve főzd lassú tűzön 1,5-2 órán át, amíg a hús omlós nem lesz.
A citrus héja frissességet ad a szósznak, és a rozmaring aromája egyensúlyba hozza az ízeket. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet a főzés során.
Miután a hús elkészült, vedd ki a csontokat, és tálald a paradicsomos szósszal. A hús mellett ínycsiklandóan gazdag szósz kerül a tányérra.
A legfinomabb, ha friss, puha tésztát, polentát vagy rizst tálalsz hozzá, hogy felszívja a gazdag szószt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.