Padlizsános gofri frissen sütve

Padlizsános Gofri

A padlizsános gofri egy izgalmas újítás a sós gofrik világában. A padlizsán az egyik legnépszerűbb mediterrán zöldség, amelyet számtalan módon felhasználhatunk a konyhában. Ennek a receptnek a titka, hogy a padlizsánt először megpirítjuk, így gazdagabb és mélyebb ízt kap. A sajt hozzáadásával még krémesebb és ízletesebb lesz a végeredmény. Ez a gofri tökéletes reggelire, uzsonnára vagy könnyű vacsoraként, és garantáltan elnyeri a család és a vendégek tetszését.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
250 ml Tej
2 db Tojás
150 g Padlizsán
1 tk. Sütőpor
1 csipet
1 csipet Bors
50 g Reszelt sajt
30 ml Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánt mosd meg, vágd apró kockákra, majd egy serpenyőben kevés olívaolajon pirítsd meg, amíg megpuhul.

    A padlizsánt sózd be a kockázás után, hagyd állni 10-15 percig, majd nyomkodd ki belőle a vizet. Így kevésbé fogja magába szívni az olajat sütés közben.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a borsot.

    A sütőport keverd alaposan a liszttel, hogy egyenletesen eloszoljon, így a gofri egyenletesen fog megemelkedni.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet, az olívaolajat és a kihűlt padlizsánt.

    Fontos, hogy a padlizsán teljesen kihűljön, mielőtt a tojásos keverékhez adod, különben a tojás összeugrik.

    4

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd össze, amíg egyenletes állagú tésztát kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy el nem keverednek a nedvesekkel. A túlkeverés kemény gofrit eredményezhet.

    5

    Melegítsd elő a gofrisütőt, és kend ki egy kevés olajjal vagy vajjal, hogy ne ragadjon le.

    A gofrisütőt alaposan melegítsd fel, mielőtt beleöntöd a tésztát. Ha nem elég forró, a gofri nem lesz ropogós.

    6

    Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, szórd meg reszelt sajttal, majd süsd 3-4 percig, amíg aranybarnára sül.

    A sajtot közvetlenül a tészta ráöntése után szórd rá, hogy sülés közben ráolvadjon a gofrira.

    7

    Vedd ki a kész gofrit, és hagyd egy rácson hűlni, hogy ropogós maradjon.

    A rácsra helyezés azért fontos, mert így a gofri alja is szellőzik, és nem ázik el a gőzben.

    8

    Tálald frissen, ízlés szerint tejföllel vagy friss zöldfűszerekkel díszítve.

    A gofrit azonnal tálald, amíg még meleg és ropogós. Kínálhatsz hozzá különböző mártogatósokat is.