Langyosítsd meg a tejet, majd morzsold bele az élesztőt és adj hozzá egy teáskanál cukrot. Keverd el, és hagyd felfutni 10 perc alatt.
A tej legyen langyos, ne forró – így segíti az élesztő aktiválódását.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sót és cukrot. Add hozzá a tojásokat, vaníliakivonatot, majd öntsd bele a felfuttatott élesztőt is.
A tojásokat szobahőmérsékleten használd, hogy könnyebben elkeveredjenek a tésztában.
Keverés után add hozzá a puha vajat apránként. Dagaszd sima, rugalmas tésztává. Ezután takard le, és hagyd kelni 2 órát meleg helyen.
A vajat kis adagokban add hozzá, hogy jobban elkeveredjen és ne csomósodjon össze.
Formázd a tésztát gömbbé, és helyezd kivajazott pandoro formába. Hagyd ismét kelni 1 órát, amíg a tészta a forma 3/4 részéig ér.
A forma belső felületét alaposan kend ki vajjal, hogy a sütemény ne ragadjon bele.
Melegítsd elő a sütőt 170°C-ra, és süsd a pandorót 40–45 percig, amíg aranybarna lesz. Ha kell, takard le a tetejét alufóliával, hogy ne égjen meg.
A tűpróbával ellenőrizheted a belsejét – ha tiszta, akkor megsült.
Hagyd 10 percig hűlni a formában, majd borítsd ki, és tedd rácsra, hogy teljesen kihűljön.
Ne borítsd ki melegen, mert a tészta könnyen megtörhet – hagyd pihenni.
Közben készítsd el a mascarpone krémet: verd fel a hideg tejszínt kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a mascarponét és 2 evőkanál porcukrot. Hűtsd le tálalásig.
A tejszín és a mascarpone is legyen jól behűtve, hogy könnyen habosítható legyen.
Tálaláskor szeleteld fel a kihűlt pandorót, szórd meg porcukorral, és kínáld mellé a mascarpone krémet külön tálban vagy rétegezve.
Használhatsz habzsákot a krém adagolásához, így esztétikusabb a tálalás.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.