Panta Bhat zöld chilivel, friss korianderrel tálalva

Panta Bhat zöld chilivel

Panta Bhat egy hagyományos indiai étel, amelyet főként a Bengáli konyhában készítenek. Az étel rizsből, fűszerekből és zöldségekből készül, és gyakran zöld chilivel tálalják, hogy friss, fűszeres ízt adjon. A rizs alapú étel könnyen elkészíthető és nagyon tápláló, gyakran fogyasztják reggelire vagy ebédre. A koriander és a chili kiemelik az étel frissességét, miközben az enyhén fűszeres ízek egyedivé teszik.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Basmati rizs
400 ml Víz
2 db Zöld chili
2 gerezd Fokhagyma
0.5 tk. Mustármag
1 ág Friss koriander
0.5 tk.
2 ek. Olívaolaj
1 csipet Cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblítsd le, majd forrald fel a vízben, amíg megpuhul. Ezután hagyd kihűlni.

    A rizst előző este is elkészítheted, így még finomabb lesz a panta bhat.

    2

    A zöld chiliket vágd karikákra, a fokhagymát finomra aprítsd.

    A chili mennyiségét a saját ízlésed szerint változtathatod, hogy enyhébb vagy erősebb legyen.

    3

    Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd add hozzá a mustármagot és a fokhagymát. Pirítsd őket, amíg illatosak nem lesznek.

    Ne hagyd túl sokáig a fokhagymát pirulni, mert könnyen megéghet, és keserűvé válik.

    4

    Add hozzá a zöld chilit és a cukrot, majd keverd össze alaposan. Pár percig pirítsd, hogy a chili és fokhagyma íze összeérjen.

    A cukor egy kis édes ízt ad a panta bhatnak, ami tökéletesen kiegyensúlyozza a fűszeres ízeket.

    5

    A kihűlt rizst keverd össze a serpenyőben készült fűszeres keverékkel. Szórd meg friss korianderrel, és tálald.

    A koriander friss íze segít kiemelni a panta bhat enyhén fűszeres és édes ízét.