Panta Bhat zöld chilivel, friss korianderrel tålalva

Panta Bhat zöld chilivel

Panta Bhat egy hagyomĂĄnyos indiai Ă©tel, amelyet fƑkĂ©nt a BengĂĄli konyhĂĄban kĂ©szĂ­tenek. Az Ă©tel rizsbƑl, fƱszerekbƑl Ă©s zöldsĂ©gekbƑl kĂ©szĂŒl, Ă©s gyakran zöld chilivel tĂĄlaljĂĄk, hogy friss, fƱszeres Ă­zt adjon. A rizs alapĂș Ă©tel könnyen elkĂ©szĂ­thetƑ Ă©s nagyon tĂĄplĂĄlĂł, gyakran fogyasztjĂĄk reggelire vagy ebĂ©dre. A koriander Ă©s a chili kiemelik az Ă©tel frissessĂ©gĂ©t, miközben az enyhĂ©n fƱszeres Ă­zek egyedivĂ© teszik.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Basmati rizs
⭕ 400 ml Víz
⭕ 2 db Zöld chili
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 0.5 tk. Mustármag
⭕ 1 ág Friss koriander
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 csipet Cukor

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblítsd le, majd forrald fel a vízben, amíg megpuhul. Ezutån hagyd kihƱlni.

    A rizst elƑzƑ este is elkĂ©szĂ­theted, Ă­gy mĂ©g finomabb lesz a panta bhat.

    2

    A zöld chiliket vågd karikåkra, a fokhagymåt finomra aprítsd.

    A chili mennyisĂ©gĂ©t a sajĂĄt Ă­zlĂ©sed szerint vĂĄltoztathatod, hogy enyhĂ©bb vagy erƑsebb legyen.

    3

    Egy serpenyƑben hevĂ­ts olĂ­vaolajat, majd add hozzĂĄ a mustĂĄrmagot Ă©s a fokhagymĂĄt. PirĂ­tsd Ƒket, amĂ­g illatosak nem lesznek.

    Ne hagyd tĂșl sokĂĄig a fokhagymĂĄt pirulni, mert könnyen megĂ©ghet, Ă©s keserƱvĂ© vĂĄlik.

    4

    Add hozzå a zöld chilit és a cukrot, majd keverd össze alaposan. Pår percig pirítsd, hogy a chili és fokhagyma íze összeérjen.

    A cukor egy kis Ă©des Ă­zt ad a panta bhatnak, ami tökĂ©letesen kiegyensĂșlyozza a fƱszeres Ă­zeket.

    5

    A kihƱlt rizst keverd össze a serpenyƑben kĂ©szĂŒlt fƱszeres keverĂ©kkel. SzĂłrd meg friss korianderrel, Ă©s tĂĄlald.

    A koriander friss íze segít kiemelni a panta bhat enyhén fƱszeres és édes ízét.