A rizst alaposan öblítsd le, majd forrald fel a vízben, amíg megpuhul. Ezután hagyd kihűlni.
A rizst előző este is elkészítheted, így még finomabb lesz a panta bhat.
A zöld chiliket vágd karikákra, a fokhagymát finomra aprítsd.
A chili mennyiségét a saját ízlésed szerint változtathatod, hogy enyhébb vagy erősebb legyen.
Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd add hozzá a mustármagot és a fokhagymát. Pirítsd őket, amíg illatosak nem lesznek.
Ne hagyd túl sokáig a fokhagymát pirulni, mert könnyen megéghet, és keserűvé válik.
Add hozzá a zöld chilit és a cukrot, majd keverd össze alaposan. Pár percig pirítsd, hogy a chili és fokhagyma íze összeérjen.
A cukor egy kis édes ízt ad a panta bhatnak, ami tökéletesen kiegyensúlyozza a fűszeres ízeket.
A kihűlt rizst keverd össze a serpenyőben készült fűszeres keverékkel. Szórd meg friss korianderrel, és tálald.
A koriander friss íze segít kiemelni a panta bhat enyhén fűszeres és édes ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.