Paradicsomos bazsalikom mártás tálalva

Paradicsomos bazsalikom mártás

A paradicsomos bazsalikom mártás az olasz konyha egyik legnépszerűbb alapmártása, amely az egyszerűsége és sokoldalúsága miatt vált világszerte kedvenccé. A friss bazsalikom és a paradicsom természetes harmóniája tökéletesen kiegészíti egymást, és minden étkezéshez egyedi, mediterrán ízvilágot kölcsönöz. Ez a recept könnyen elkészíthető otthon, és ideális választás, ha gyorsan szeretnél valami finomat az asztalra varázsolni. A szósz kiválóan illik tésztákhoz, grillezett húsokhoz és zöldségekhez is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
90 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Paradicsompüré
20 g Friss bazsalikom
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
30 ml Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Aprítsd fel a hagymát és a fokhagymát, majd mosd meg és vágd apróra a friss bazsalikomot.

    A hagymát és a fokhagymát vágd egyenletesen apróra, hogy egyszerre puhuljanak meg. A bazsalikomot közvetlenül felhasználás előtt vágd fel, hogy ne veszítsen az aromájából.

    2

    Egy közepes serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd üvegesre a hagymát közepes lángon.

    Az olívaolaj ne legyen túl forró, mert a hagyma megéghet. Az üvegesre pirított hagyma édesebb ízt ad a mártásnak.

    3

    Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd további 1-2 percig, ügyelve arra, hogy ne égjen meg.

    A fokhagyma nagyon gyorsan megég, ezért figyelj rá, és pirítsd csak rövid ideig.

    4

    Öntsd a serpenyőbe a paradicsompürét, majd keverd össze alaposan. Lassú tűzön főzd 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Használj jó minőségű paradicsompürét a legjobb ízhatás eléréséhez. A lassú tűzön való főzés segít, hogy a paradicsom édesebb legyen és az ízek összeérjenek.

    5

    Adj hozzá sót, borsot és cukrot, majd keverd össze. Ízlés szerint állítsd be az ízeket.

    A cukor segít kiegyensúlyozni a paradicsom savasságát. Kóstold meg a mártást, és adj hozzá több sót, borsot vagy cukrot, ha szükséges.

    6

    Keverd hozzá a friss bazsalikomot, és főzd további 2-3 percig, hogy a bazsalikom aromája átjárja a mártást.

    A bazsalikomot a főzés végén add hozzá, hogy megőrizze az aromáját. Ha túl sokáig főzöd, elveszíti az ízét.

    7

    A mártást tálald melegen tésztával, grillezett húsokkal vagy zöldségekkel. Hűtőben légmentesen zárható edényben 2-3 napig eltartható.

    A mártást tálalás előtt melegítsd fel. Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés vizet vagy alaplevet.