Pav Bhaji extra vajjal, ropogós zsemlével tálalva

Pav Bhaji extra vajjal

A Pav Bhaji egy indiai utcai étel, amely Mumbai-ban vált híressé. Eredetileg egy egyszerű burgonyás keverék volt, amit gyorsan tálaltak a munkásoknak, hogy energiát adjanak a naphoz. A pav zsemléket vajjal pirították, hogy még finomabbá tegyék az ételt. Történeti háttér: A pav bhaji egyik legismertebb utcai étel Indiában, és azóta is kedvelt étkezés a világ minden táján, ahol indiai közösségek élnek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
8 db Pav (puha fehér zsemle)
2 db Krumpli
100 g Zöldborsó
1 db Piros paprika
2 db Paradicsom
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér
2 ek. Bhaji masala
1 tk. Kömény
1 ág Koriander
1 csipet
0.5 tk. Frissen őrölt bors
4 ek. Vaj
2 ek. Tejföl

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A krumplit főzd meg, amíg teljesen megpuhul, majd pürésítsd egy villával vagy burgonyanyomóval.

    A krumpli pürésítése segít, hogy a bhaji szósz sima és krémes legyen.

    2

    A zöldborsót is főzd meg, majd tedd félre.

    Ha fagyasztott zöldborsót használsz, gyorsabb lesz a főzés.

    3

    A hagymát, fokhagymát és a gyömbért apróra vágd, majd egy serpenyőben hevítsd fel a vajat, és pirítsd őket üvegesre.

    A vaj és a fokhagyma együtt édeskés ízt ad az ételnek, és kiemeli a fűszereket.

    4

    Add hozzá a felaprított piros paprikát, paradicsomot, bhaji masalát, köményt, sót és borsot. Párold 5-7 percig, amíg a paradicsom megpuhul.

    A fűszerek fokozzák az étel gazdag ízét, és a paradicsomnak el kell főznie a fűszerekkel, hogy az ízek összeérjenek.

    5

    Ezután add hozzá a főtt krumplit és a főtt zöldborsót a serpenyőbe. Keverd össze, majd pürésítsd az egészet, hogy homogén szószt kapj.

    A pürésítés segít, hogy a pav bhaji szósz egyenletes legyen, és könnyen lekenhető a pav zsemlére.

    6

    Főzd a keveréket további 10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A pürésített keveréket folyamatosan keverd, hogy ne égjen le.

    7

    Miközben a bhaji fő, a pav zsemléket vágd félbe, és egy serpenyőben vajjal pirítsd őket, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    A vaj segít, hogy a pav zsemlék finom, ropogós külsőt kapjanak.

    8

    A kész pav bhaji-t tálald a pirított zsemlével, és extra vajjal, valamint egy kis tejföllel díszítve.

    A tejföl frissességet ad az ételnek, és tökéletes kiegészítője a fűszeres pav bhaji-nak.