Pav Bhaji Kolhapuri fƱszerezéssel, tålalva egy indiai kenyérrel és friss korianderrel

Pav Bhaji Kolhapuri fƱszerezéssel

A Pav Bhaji Kolhapuri fƱszerezĂ©ssel egy rendkĂ­vĂŒl nĂ©pszerƱ Ă©tel az indiai konyhĂĄban, kĂŒlönösen a Mumbaiban. A Kolhapuri fƱszerek Ă©les, fƱszeres Ă­zĂŒknek köszönhetƑen a pav bhaji egy igazi Ă­nycsiklandĂł Ă©tel, amelyet sokan az utcai ĂĄrusoknĂĄl kĂłstolnak meg. A Kolhapuri vĂĄltozat a helyi fƱszerekkel Ă©s erƑsebb Ă­zekkel kĂ©szĂŒlt, ami mĂ©g kĂŒlönlegesebbĂ© teszi ezt a tradicionĂĄlis Ă©telt. TökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy fƱszeres, Ă­nycsiklandĂł vacsorĂĄhoz vagy akĂĄr egy gyors Ă©tkezĂ©shez.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 400 g Krumpli
⭕ 1 db SĂĄrgarĂ©pa
⭕ 150 g ZöldborsĂł
⭕ 2 db Paradicsom
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 ek. Ginger paste (gyömbĂ©rpĂŒrĂ©)
⭕ 2 ek. Pav Bhaji fƱszerkeverĂ©k
⭕ 1 tk. Kolhapuri fƱszerkeverĂ©k
⭕ 2 ek. Olaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 tk. Bors
⭕ 1 ek. Lime lĂ©
⭕ 2 ek. Cilantro (friss koriander)
⭕ 8 db Pav (indiai kenyĂ©r)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A krumplit hĂĄmozd meg, majd kockĂĄzd fel. A sĂĄrgarĂ©pĂĄt hĂĄmozd meg, Ă©s szintĂ©n vĂĄgd aprĂłra. A zöldborsĂłt is kĂ©szĂ­ts elƑ.

    A krumplit Ă©s a sĂĄrgarĂ©pĂĄt Ă©rdemes kisebb kockĂĄkra vĂĄgni, hogy gyorsabban megfƑjenek.

    2

    A paradicsomot vågd apróra, a vöröshagymåt finomra szeleteld, a fokhagymåt és a gyömbért pedig reszeld le vagy préseld össze.

    Ha nincs gyömbĂ©rpĂŒrĂ©d, friss gyömbĂ©rt is hasznĂĄlhatsz, de ĂŒgyelj arra, hogy ne legyen tĂșl intenzĂ­v az Ă­ze.

    3

    Egy nagy serpenyƑben hevĂ­tsd fel az olajat, majd add hozzĂĄ a vöröshagymĂĄt Ă©s a fokhagymĂĄt. PirĂ­tsd Ƒket 2-3 percig, amĂ­g ĂŒvegesek lesznek.

    A vöröshagymĂĄt elƑször pirĂ­tsd meg, hogy az Ă­ze Ă©desebb legyen, mielƑtt hozzĂĄadod a többi hozzĂĄvalĂłt.

    4

    Add hozzå a gyömbért és a paradicsomot, majd pirítsd tovåbbi 5 percig, amíg a paradicsom megpuhul.

    A paradicsomot lehet kicsit összetörni, hogy szószosabb ållagot kapj.

    5

    Add hozzå a Pav Bhaji fƱszerkeveréket és a Kolhapuri fƱszerkeveréket. Keverd össze, és pirítsd még 2 percig.

    A Kolhapuri fƱszerkeverĂ©k kĂŒlönleges, csĂ­pƑs Ă­zt ad, de ha nem szereted a tĂșl erƑs Ă­zeket, csökkentsd a mennyisĂ©get.

    6

    Öntsd hozzĂĄ a felkockĂĄzott krumplit, sĂĄrgarĂ©pĂĄt Ă©s a zöldborsĂłt. Add hozzĂĄ egy kevĂ©s vizet, hogy a zöldsĂ©gek ne Ă©gjenek le, Ă©s fƑzd 10-15 percig, amĂ­g minden megpuhul.

    Ha tĂșl sƱrƱnek talĂĄlod a keverĂ©ket, adj hozzĂĄ egy kis vizet, hogy pĂŒrĂ©sĂ­thetƑbb legyen.

    7

    MiutĂĄn a zöldsĂ©gek megfƑttek, hasznĂĄld a botmixert vagy a krumplinyomĂłt, hogy összepĂŒrĂ©sĂ­tsd az Ă©telt.

    Ne pĂŒrĂ©sĂ­tsd teljesen, hagyj egy kis textĂșrĂĄt, hogy ne legyen tĂșl krĂ©mes.

    8

    Öntsd hozzĂĄ a lime levĂ©t, sĂłzd, borsozd, majd keverd össze a friss korianderrel.

    A lime leve frissít és kiemeli az ízeket, de ha nem szereted, egy kis citromlé is helyettesítheti.

    9

    A Pav-ot (indiai kenyeret) egy serpenyƑben, egy kevĂ©s vajjal pirĂ­tsd meg, majd tĂĄlald a bhajival.

    A Pav-ot akkor Ă©rdemes megpirĂ­tani, amikor mĂĄr elkĂ©szĂŒlt a bhaji, hogy mĂ©g friss Ă©s meleg legyen.