A krumplit hámozd meg, majd kockázd fel. A sárgarépát hámozd meg, és szintén vágd apróra. A zöldborsót is készíts elő.
A krumplit és a sárgarépát érdemes kisebb kockákra vágni, hogy gyorsabban megfőjenek.
A paradicsomot vágd apróra, a vöröshagymát finomra szeleteld, a fokhagymát és a gyömbért pedig reszeld le vagy préseld össze.
Ha nincs gyömbérpüréd, friss gyömbért is használhatsz, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl intenzív az íze.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd add hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg üvegesek lesznek.
A vöröshagymát először pirítsd meg, hogy az íze édesebb legyen, mielőtt hozzáadod a többi hozzávalót.
Add hozzá a gyömbért és a paradicsomot, majd pirítsd további 5 percig, amíg a paradicsom megpuhul.
A paradicsomot lehet kicsit összetörni, hogy szószosabb állagot kapj.
Add hozzá a Pav Bhaji fűszerkeveréket és a Kolhapuri fűszerkeveréket. Keverd össze, és pirítsd még 2 percig.
A Kolhapuri fűszerkeverék különleges, csípős ízt ad, de ha nem szereted a túl erős ízeket, csökkentsd a mennyiséget.
Öntsd hozzá a felkockázott krumplit, sárgarépát és a zöldborsót. Add hozzá egy kevés vizet, hogy a zöldségek ne égjenek le, és főzd 10-15 percig, amíg minden megpuhul.
Ha túl sűrűnek találod a keveréket, adj hozzá egy kis vizet, hogy pürésíthetőbb legyen.
Miután a zöldségek megfőttek, használd a botmixert vagy a krumplinyomót, hogy összepürésítsd az ételt.
Ne pürésítsd teljesen, hagyj egy kis textúrát, hogy ne legyen túl krémes.
Öntsd hozzá a lime levét, sózd, borsozd, majd keverd össze a friss korianderrel.
A lime leve frissít és kiemeli az ízeket, de ha nem szereted, egy kis citromlé is helyettesítheti.
A Pav-ot (indiai kenyeret) egy serpenyőben, egy kevés vajjal pirítsd meg, majd tálald a bhajival.
A Pav-ot akkor érdemes megpirítani, amikor már elkészült a bhaji, hogy még friss és meleg legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.