Pav Bhaji Kolhapuri fűszerezéssel, tálalva egy indiai kenyérrel és friss korianderrel

Pav Bhaji Kolhapuri fűszerezéssel

A Pav Bhaji Kolhapuri fűszerezéssel egy rendkívül népszerű étel az indiai konyhában, különösen a Mumbaiban. A Kolhapuri fűszerek éles, fűszeres ízüknek köszönhetően a pav bhaji egy igazi ínycsiklandó étel, amelyet sokan az utcai árusoknál kóstolnak meg. A Kolhapuri változat a helyi fűszerekkel és erősebb ízekkel készült, ami még különlegesebbé teszi ezt a tradicionális ételt. Tökéletes választás egy fűszeres, ínycsiklandó vacsorához vagy akár egy gyors étkezéshez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Krumpli
1 db Sárgarépa
150 g Zöldborsó
2 db Paradicsom
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 ek. Ginger paste (gyömbérpüré)
2 ek. Pav Bhaji fűszerkeverék
1 tk. Kolhapuri fűszerkeverék
2 ek. Olaj
1 tk.
1 tk. Bors
1 ek. Lime lé
2 ek. Cilantro (friss koriander)
8 db Pav (indiai kenyér)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A krumplit hámozd meg, majd kockázd fel. A sárgarépát hámozd meg, és szintén vágd apróra. A zöldborsót is készíts elő.

    A krumplit és a sárgarépát érdemes kisebb kockákra vágni, hogy gyorsabban megfőjenek.

    2

    A paradicsomot vágd apróra, a vöröshagymát finomra szeleteld, a fokhagymát és a gyömbért pedig reszeld le vagy préseld össze.

    Ha nincs gyömbérpüréd, friss gyömbért is használhatsz, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl intenzív az íze.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd add hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg üvegesek lesznek.

    A vöröshagymát először pirítsd meg, hogy az íze édesebb legyen, mielőtt hozzáadod a többi hozzávalót.

    4

    Add hozzá a gyömbért és a paradicsomot, majd pirítsd további 5 percig, amíg a paradicsom megpuhul.

    A paradicsomot lehet kicsit összetörni, hogy szószosabb állagot kapj.

    5

    Add hozzá a Pav Bhaji fűszerkeveréket és a Kolhapuri fűszerkeveréket. Keverd össze, és pirítsd még 2 percig.

    A Kolhapuri fűszerkeverék különleges, csípős ízt ad, de ha nem szereted a túl erős ízeket, csökkentsd a mennyiséget.

    6

    Öntsd hozzá a felkockázott krumplit, sárgarépát és a zöldborsót. Add hozzá egy kevés vizet, hogy a zöldségek ne égjenek le, és főzd 10-15 percig, amíg minden megpuhul.

    Ha túl sűrűnek találod a keveréket, adj hozzá egy kis vizet, hogy pürésíthetőbb legyen.

    7

    Miután a zöldségek megfőttek, használd a botmixert vagy a krumplinyomót, hogy összepürésítsd az ételt.

    Ne pürésítsd teljesen, hagyj egy kis textúrát, hogy ne legyen túl krémes.

    8

    Öntsd hozzá a lime levét, sózd, borsozd, majd keverd össze a friss korianderrel.

    A lime leve frissít és kiemeli az ízeket, de ha nem szereted, egy kis citromlé is helyettesítheti.

    9

    A Pav-ot (indiai kenyeret) egy serpenyőben, egy kevés vajjal pirítsd meg, majd tálald a bhajival.

    A Pav-ot akkor érdemes megpirítani, amikor már elkészült a bhaji, hogy még friss és meleg legyen.