Peking Duck Bao párolt buci kacsával és uborkával

Peking Duck Bao – pekingi kacsa, uborka, hoisin szósz

A Peking Duck Bao egy modern változata a híres pekingi kacsának, amit eredetileg a kínai császári udvarokban szolgáltak fel a Ming-dinasztia idején. A ropogós bőrű sült kacsa kombinációja az édes-sós hoisin szósszal és a friss zöldségekkel mára világszerte népszerű utcai étellé vált. Képzeld el, ahogy a ropogós kacsa és az édes hoisin szósz illata betölti a konyhát, miközben a gőzölgő bucik lágyan párolódnak. A siker titka a kacsabőr megfelelő kiolvasztása és ropogósra sütése. Ha túl gyorsan sütöd, megéghet a bőr, de a zsír nem olvad ki. A bucit érdemes sütőpapírral elválasztva párolni, hogy ne tapadjon össze. Tökéletes választás hétvégi vacsorákra vagy baráti összejövetelekre, és remekül variálható: készítheted csirkével, tofuval vagy sertéssel is.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 30 perc
3079 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Búzaliszt
20 g Cukor
5 g Szárazélesztő
5 g
150 ml Víz
500 g Kacsa (bőrrel)
80 ml Hoisin szósz
100 g Uborka
50 g Újhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, az élesztőt és a sót. Öntsd hozzá a langyos vizet, és kezd el kézzel vagy géppel dagasztani, amíg sima, rugalmas tésztát nem kapsz. Tipp: a tészta ne legyen se túl ragacsos, se túl száraz – szükség szerint korrigáld liszttel vagy vízzel.

    2

    Fedd le a tésztát és keleszd meleg helyen kb. 1 órán át, amíg a duplájára nő. Tipp: A kelesztés során kerüld a huzatos helyeket, mert lassítják a kelést.

    3

    Oszd a megkelt tésztát 8 egyforma részre. Formázz ovális lapokat belőlük, hajtsd félbe, majd sütőpapírral elválasztva helyezd őket a párolóba. Pihentesd őket még 15 percig, majd közepes lángon párold 10-12 percig. Tipp: Ne nyisd ki a fedőt párolás közben, különben a buci összeeshet.

    4

    A kacsa bőrös részét irdald be keresztben, majd sózd be. Egy serpenyőben kezd el a bőrös felével lefelé sütni közepes hőfokon, hogy a zsír kisüljön és ropogós legyen. Ezután fordítsd meg és süsd tovább, amíg a hús teljesen átsül. Tipp: ne süsd túl nagy lángon, mert a bőr megéghet, mielőtt kiolvad a zsír.

    5

    Szeleteld fel vékonyra a sült kacsahúst. A hoisin szószt melegítsd fel enyhén egy kis lábasban, hogy könnyebben kenhető legyen.

    6

    Szeleteld vékony csíkokra az uborkát és az újhagymát. Tipp: ha jéghideg vízbe teszed az újhagymát szeletelés után, még ropogósabb lesz.

    7

    Nyisd szét óvatosan a párolt bucikat, kenj az alsó felükre hoisin szószt, tegyél bele kacsahúst, uborkát és újhagymát. Azonnal, melegen tálald. Tipp: közvetlenül tálalás előtt enyhén megpiríthatod a bucik belsejét, hogy kontrasztosabb textúrát kapj.