Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, az élesztőt és a sót. Öntsd hozzá a langyos vizet, és kezd el kézzel vagy géppel dagasztani, amíg sima, rugalmas tésztát nem kapsz. Tipp: a tészta ne legyen se túl ragacsos, se túl száraz – szükség szerint korrigáld liszttel vagy vízzel.
Fedd le a tésztát és keleszd meleg helyen kb. 1 órán át, amíg a duplájára nő. Tipp: A kelesztés során kerüld a huzatos helyeket, mert lassítják a kelést.
Oszd a megkelt tésztát 8 egyforma részre. Formázz ovális lapokat belőlük, hajtsd félbe, majd sütőpapírral elválasztva helyezd őket a párolóba. Pihentesd őket még 15 percig, majd közepes lángon párold 10-12 percig. Tipp: Ne nyisd ki a fedőt párolás közben, különben a buci összeeshet.
A kacsa bőrös részét irdald be keresztben, majd sózd be. Egy serpenyőben kezd el a bőrös felével lefelé sütni közepes hőfokon, hogy a zsír kisüljön és ropogós legyen. Ezután fordítsd meg és süsd tovább, amíg a hús teljesen átsül. Tipp: ne süsd túl nagy lángon, mert a bőr megéghet, mielőtt kiolvad a zsír.
Szeleteld fel vékonyra a sült kacsahúst. A hoisin szószt melegítsd fel enyhén egy kis lábasban, hogy könnyebben kenhető legyen.
Szeleteld vékony csíkokra az uborkát és az újhagymát. Tipp: ha jéghideg vízbe teszed az újhagymát szeletelés után, még ropogósabb lesz.
Nyisd szét óvatosan a párolt bucikat, kenj az alsó felükre hoisin szószt, tegyél bele kacsahúst, uborkát és újhagymát. Azonnal, melegen tálald. Tipp: közvetlenül tálalás előtt enyhén megpiríthatod a bucik belsejét, hogy kontrasztosabb textúrát kapj.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.