Phirni gyümölcsökkel, friss mangóval díszítve

Phirni gyümölcsökkel

A Phirni egy tradicionális ázsiai desszert, amely rizsből és tejből készül. Ezt az ételt gyakran készítik ünnepi alkalmakkor, mivel rendkívül ínycsiklandó és tápláló. Az étel gazdag és krémes, melyet különféle fűszerekkel, például rózsavízzel és kardamommal ízesítenek. Az édes rizses alapot friss gyümölcsökkel díszítik, hogy még élvezetesebbé váljon. A Phirni frissítő és egyszerű, ugyanakkor gazdag ízvilágú desszert.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
0.5 csésze Rizs
3 csésze Tej
4 ek. Cukor
1 tk. Rózsavíz
20 g Mandula
1 rúd Fahéj
4 db Zöld kardamom
100 g Friss gyümölcsök (pl. mangó, eper)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblítsd le, majd egy edényben tedd hozzá a tejet és főzd közepes lángon, amíg a rizs megpuhul.

    A rizs tejjel történő főzése a phirni selymes állagát biztosítja.

    2

    Amikor a rizs megpuhult, add hozzá a cukrot és a fűszereket (rózsavíz, kardamom, fahéj). Keverd össze, és főzd alacsony lángon még 10-15 percig.

    A fűszerek folyamatos keverése segít abban, hogy az aromák egyenletesen eloszoljanak.

    3

    Ha szükséges, adj hozzá még egy kevés tejet, hogy elérd a kívánt sűrűséget.

    A phirni állaga lehet kicsit sűrű, de ha túl sűrű, hígítsd tejet, hogy könnyen kanalazható legyen.

    4

    A kész phirnit tálald hűlni, majd díszítsd friss gyümölcsökkel, például mangóval vagy eperrel.

    A friss gyümölcsök nemcsak színt, hanem friss, édes ízt is adnak a desszertnek.