Mosd meg alaposan a basmati rizst, majd áztasd be 20 percre. Ez segít a rizs tökéletes állagának elérésében.
Az áztatás után alaposan csepegtesd le a rizst, hogy ne legyen túl sok víz a főzés során.
A csirkecombot vágd kisebb kockákra. A hagymát és fokhagymát aprítsd finomra, a sárgarépát vágd vékony csíkokra.
A zöldségek egyenletes méretűre vágása biztosítja, hogy egyszerre puhuljanak meg.
Egy nagy serpenyőben vagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg benne a csirkét, amíg aranybarna nem lesz. Vedd ki a csirkét és tedd félre.
Ne zsúfold túl a serpenyőt a csirkével, mert akkor párolódni fog, ahelyett, hogy pirulna. Inkább több részletben pirítsd.
Ugyanabban az edényben dinszteld meg a hagymát, majd add hozzá a fokhagymát és a sárgarépát. Pirítsd pár percig, amíg a zöldségek kissé megpuhulnak.
A hagymát alacsony lángon dinszteld, hogy ne égjen meg és édesebb ízt kapjon.
Szórd hozzá a római köményt, fahéjat, kardamomot, babérlevelet, kurkumát és szerecsendiót, majd keverd jól össze, hogy az aromák felszabaduljanak.
A fűszereket pirítsd rövid ideig a zöldségekkel, ezáltal intenzívebbé válik az ízük.
Add vissza a csirkét az edénybe, és öntsd hozzá az előzetesen lecsöpögtetett rizst. Óvatosan keverd össze, hogy a rizs minden szemet bevonjon az ízes alap.
Lassan keverd össze a rizst a többi hozzávalóval, hogy ne törjön össze.
Öntsd fel a csirke alaplével, és forrald fel. Ezután takard le, csökkentsd a hőt, és főzd alacsony lángon 15-20 percig, amíg a rizs magába szívja a folyadékot és teljesen megpuhul.
Fontos, hogy alacsony lángon főzd, és ne emeld fel a fedőt főzés közben, hogy a gőz ne szökjön el.
Amikor a rizs elkészült, keverd hozzá a mazsolát és a pirított mandulát. Fedd le az edényt és hagyd pihenni 5 percig.
A mandulát száraz serpenyőben pirítsd meg, amíg illatos nem lesz és enyhén megbarnul.
Óvatosan keverd át a piláfot egy villával, majd tálald melegen.
A villa használatával elkerülheted, hogy a rizs összetörjön.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.