Piros bogyós gyümölcsös-marcipános macaronok tálalva

Piros bogyós gyümölcsös-marcipános macaron

A macaronok francia eredetű édességek, amelyeket először a 16. században említenek. Azóta világszerte elterjedtek, és számos ízkombinációval készítik őket. Ez a változat a piros bogyós gyümölcsök frissességét ötvözi a marcipán édes és mandulás ízével, amely tökéletes egyensúlyt teremt a savanykás és édes ízek között. Egy igazán különleges desszert, amely bármilyen alkalmat ünnepivé varázsol.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
290 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
150 g Mandulaliszt
150 g Porcukor
3 db Tojásfehérje
50 g Kristálycukor
80 g Marcipán
50 ml Tejszín
100 g Fehércsokoládé
50 g Málna
50 g Eper
50 g Ribizli

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat: a mandulalisztet és a porcukrot szitáld össze egy tálban. A tojásfehérjéket verd kemény habbá, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot, amíg fényes habot nem kapsz.

    A mandulalisztet és a porcukrot többször is átszitálhatod, hogy minél finomabb legyen a macaron szerkezete. A tojásfehérjéket legalább egy nappal korábban válaszd szét és tárold lefedve a hűtőben, így stabilabb habot tudsz verni.

    2

    A tojáshabhoz óvatosan keverd hozzá a mandulalisztes keveréket, hogy a massza sima és homogén legyen. Ügyelj arra, hogy ne keverd túl, mert a macaronok nem fognak szépen megemelkedni.

    A keverésnél használd a 'macaronage' technikát, ami azt jelenti, hogy a spatulával alulról felfelé, körkörös mozdulatokkal kevered a masszát, miközben a tálat forgatod. A cél, hogy a massza szalagszerűen folyjon a spatuláról.

    3

    Egy habzsák segítségével kis köröket nyomj egy sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyd a macaronokat pihenni 30 percig, hogy a felületük megszáradjon.

    A sütőpapír alá tegyél egy macaron sablont, hogy egyforma méretű köröket tudj nyomni. Miután kinyomtad a köröket, ütögesd a tepsit az asztalhoz, hogy eltávolítsd a légbuborékokat. A pihentetés nagyon fontos, mert ez alatt alakul ki a macaronokra jellemző 'láb'.

    4

    A macaronokat előmelegített sütőben, 150°C-on süsd 12-15 percig, amíg kívül roppanós, belül pedig puha állagúak lesznek.

    A sütési idő és hőmérséklet sütőtől függően változhat, ezért figyelj oda a macaronokra. Ha a 'láb' kialakult, és a tetejük nem repedezik, akkor jó úton haladsz. Ha a macaronok könnyen leválnak a sütőpapírról, akkor megsültek.

    5

    Közben készítsd el a marcipános-gyümölcsös krémet: a fehércsokoládét vízgőz fölött olvaszd meg, majd keverd hozzá a tejszínt és az apróra tört marcipánt. Keverd addig, amíg sima és egyenletes állagú lesz.

    A fehércsokoládét óvatosan olvaszd, mert könnyen megéghet. A marcipánt reszelve is hozzáadhatod, hogy könnyebben elolvadjon.

    6

    A málnát, epret és ribizlit pépesítsd egy villával vagy turmixold le, majd keverd bele a csokoládés-marcipános krémbe. Hagyd kicsit hűlni, hogy a krém besűrűsödjön.

    A gyümölcspürét szitán is átpasszírozhatod, hogy eltávolítsd a magokat. A krémbe adhatsz egy kevés citromlevet is, hogy frissítse az ízét.

    7

    Amikor a macaronok kihűltek, egy evőkanálnyi gyümölcsös-marcipános krémet kenj egy macaronra, majd helyezz rá egy másik macaron héjat, hogy szendvicset alkoss.

    A macaronokat párosítsd méret szerint, hogy egyforma szendvicseket kapj.

    8

    Helyezd a kész macaronokat egy tálra, és hagyd őket néhány órát pihenni a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A hűtőben pihentetés után a macaronok állaga javul, a krém átitatja a héjat, és az ízek jobban összeérnek. A macaronokat légmentesen záródó dobozban tárold a hűtőben.