Készítsd elő a hozzávalókat: a mandulalisztet és a porcukrot szitáld össze egy tálban. A tojásfehérjéket verd kemény habbá, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot, amíg fényes habot nem kapsz.
A mandulalisztet és a porcukrot többször is átszitálhatod, hogy minél finomabb legyen a macaron szerkezete. A tojásfehérjéket legalább egy nappal korábban válaszd szét és tárold lefedve a hűtőben, így stabilabb habot tudsz verni.
A tojáshabhoz óvatosan keverd hozzá a mandulalisztes keveréket, hogy a massza sima és homogén legyen. Ügyelj arra, hogy ne keverd túl, mert a macaronok nem fognak szépen megemelkedni.
A keverésnél használd a 'macaronage' technikát, ami azt jelenti, hogy a spatulával alulról felfelé, körkörös mozdulatokkal kevered a masszát, miközben a tálat forgatod. A cél, hogy a massza szalagszerűen folyjon a spatuláról.
Egy habzsák segítségével kis köröket nyomj egy sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyd a macaronokat pihenni 30 percig, hogy a felületük megszáradjon.
A sütőpapír alá tegyél egy macaron sablont, hogy egyforma méretű köröket tudj nyomni. Miután kinyomtad a köröket, ütögesd a tepsit az asztalhoz, hogy eltávolítsd a légbuborékokat. A pihentetés nagyon fontos, mert ez alatt alakul ki a macaronokra jellemző 'láb'.
A macaronokat előmelegített sütőben, 150°C-on süsd 12-15 percig, amíg kívül roppanós, belül pedig puha állagúak lesznek.
A sütési idő és hőmérséklet sütőtől függően változhat, ezért figyelj oda a macaronokra. Ha a 'láb' kialakult, és a tetejük nem repedezik, akkor jó úton haladsz. Ha a macaronok könnyen leválnak a sütőpapírról, akkor megsültek.
Közben készítsd el a marcipános-gyümölcsös krémet: a fehércsokoládét vízgőz fölött olvaszd meg, majd keverd hozzá a tejszínt és az apróra tört marcipánt. Keverd addig, amíg sima és egyenletes állagú lesz.
A fehércsokoládét óvatosan olvaszd, mert könnyen megéghet. A marcipánt reszelve is hozzáadhatod, hogy könnyebben elolvadjon.
A málnát, epret és ribizlit pépesítsd egy villával vagy turmixold le, majd keverd bele a csokoládés-marcipános krémbe. Hagyd kicsit hűlni, hogy a krém besűrűsödjön.
A gyümölcspürét szitán is átpasszírozhatod, hogy eltávolítsd a magokat. A krémbe adhatsz egy kevés citromlevet is, hogy frissítse az ízét.
Amikor a macaronok kihűltek, egy evőkanálnyi gyümölcsös-marcipános krémet kenj egy macaronra, majd helyezz rá egy másik macaron héjat, hogy szendvicset alkoss.
A macaronokat párosítsd méret szerint, hogy egyforma szendvicseket kapj.
Helyezd a kész macaronokat egy tálra, és hagyd őket néhány órát pihenni a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek.
A hűtőben pihentetés után a macaronok állaga javul, a krém átitatja a héjat, és az ízek jobban összeérnek. A macaronokat légmentesen záródó dobozban tárold a hűtőben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.