Egy kis tálban keverd össze a langyos vizet és az élesztőt, majd hagyd állni 5-10 percig, hogy az élesztő felfusson.
Ha nem buborékosodik az élesztő 10 perc után, akkor valószínűleg nem jó, és újat kell használnod.
Egy nagy tálba szitáld a lisztet, add hozzá a sót, majd öntsd hozzá az élesztős keveréket és az olívaolajat. Gyúrd össze a tésztát, amíg rugalmas állagú nem lesz. Ha túl ragacsos, adj hozzá még egy kevés lisztet.
A tésztát addig gyúrd, amíg sima és rugalmas nem lesz. Ezt géppel is megteheted.
Tedd a tésztát egy kiolajozott tálba, takard le konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen körülbelül 1 órán át, amíg a duplájára nem nő.
A kelesztési idő függ a hőmérséklettől. Ha hidegebb van, tovább tart.
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Nyújtsd ki a tésztát lisztezett felületen körülbelül fél cm vastagságúra, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
A tésztát könnyebb kinyújtani, ha előtte pihenteted egy kicsit.
Kend meg a tésztát egy kevés olívaolajjal, majd szórd meg a reszelt mozzarellával.
Ne tegyél túl sok mozzarellát, mert eláztathatja a tésztát.
Vágd vékony szeletekre a lardót, és oszlasd el a pizza tetején. Aprítsd fel a fokhagymát, és szórd a szalonnazsírra egy kevés friss rozmaringgal együtt.
A lardót vékonyan szeleteld, hogy könnyen megsüljön.
Szórd meg frissen őrölt fekete borssal és reszelt parmezánnal a tetejét a még intenzívebb íz érdekében.
A parmezán helyett használhatsz más kemény sajtot is.
Tedd a pizzát az előmelegített sütőbe, és süsd 15-20 percig, amíg a szalonnazsír kissé megolvad, a sajt aranybarnára pirul, és a tészta ropogós lesz.
Figyeld a pizzát, hogy a lardo ne égjen meg!
Vedd ki a sütőből, hagyd hűlni néhány percig, majd tálald melegen friss rozmaringággal díszítve.
Tálalás előtt locsold meg egy kevés olívaolajjal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.