Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a száraz élesztőt. Önts hozzá meleg vizet és olívaolajat, majd gyúrd össze, amíg rugalmas tésztát kapsz. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.
A víz hőmérséklete legyen kézmeleg, se ne legyen túl forró, mert az megöli az élesztőt, se ne legyen túl hideg, mert akkor nem aktiválódik az élesztő.
A guancialét vágd kisebb csíkokra, majd egy száraz serpenyőben süsd ki közepes lángon, amíg ropogós nem lesz.
Ne használj olajat a sütéshez, mert a guanciale kiengedi a saját zsírját.
A megkelt tésztát nyújtsd ki egy vékony, kör alakú formára, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A nyújtást lisztezett felületen végezd, hogy a tészta ne ragadjon le.
Szórd meg a tésztát reszelt mozzarellával és Pecorino Romano sajttal.
A Pecorino Romano sajtnak intenzív íze van, ezért ne tegyél belőle túl sokat.
Oszlasd el egyenletesen a kisütött guancialét a pizza tetején, majd szórd meg frissen őrölt fekete borssal.
A guancialét süsd ropogósra, de vigyázz, nehogy megégjen, mert keserű lesz.
Előmelegített sütőben, 220°C-on süsd 10-12 percig, amíg a sajt megolvad és a tészta aranybarna lesz.
A sütési idő sütőtől függően változhat, figyelj a pizzára, hogy ne égjen meg.
Vegyél ki a pizzát a sütőből, és üss rá két tojást, majd tedd vissza további 2-3 percre, amíg a tojásfehérje megköt, de a sárgája még lágy marad.
A tojásokat óvatosan üsd a pizzára, hogy a sárgájuk ne sérüljön meg. Ha nem szereted a lágy tojássárgáját, süsd tovább a pizzát.
A sütőből kivett pizzát még egyszer hintsd meg frissen reszelt Pecorino Romano sajttal és frissen őrölt fekete borssal.
A frissen reszelt sajt és a bors még intenzívebb ízt ad a pizzának.
Szeleteld fel, és azonnal fogyasztható. Jó étvágyat!
Azonnal tálald, hogy a tojássárgája még lágy legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.