Carbonara pizza guancialéval és pecorino sajttal

Pizza Carbonara (tojás, guanciale, pecorino)

A Pizza Carbonara a híres olasz \'Pasta Carbonara\' pizzás változata, amely ugyanazokat a gazdag és krémes ízeket hozza el, mint az eredeti tésztaétel. A guanciale – az olasz tokaszalonna – sós és füstös íze tökéletesen kiegészíti a pecorino sajtot és a lágyan sült tojást. Ez a pizza igazi különlegesség, amely az olasz konyha hagyományait ötvözi a modern pizzakultúrával. Ha szereted a klasszikus carbonara ízeket, ezt a pizzát mindenképp érdemes kipróbálnod!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
7 g Száraz élesztő
300 ml Meleg víz
30 ml Olívaolaj
1 tk.
200 g Mozzarella sajt
100 g Pecorino Romano sajt
150 g Guanciale (olasz tokaszalonna)
2 db Tojás
1 tk. Frissen őrölt fekete bors
1 gerezd Fokhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a száraz élesztőt. Önts hozzá meleg vizet és olívaolajat, majd gyúrd össze, amíg rugalmas tésztát kapsz. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.

    A víz hőmérséklete legyen kézmeleg, se ne legyen túl forró, mert az megöli az élesztőt, se ne legyen túl hideg, mert akkor nem aktiválódik az élesztő.

    2

    A guancialét vágd kisebb csíkokra, majd egy száraz serpenyőben süsd ki közepes lángon, amíg ropogós nem lesz.

    Ne használj olajat a sütéshez, mert a guanciale kiengedi a saját zsírját.

    3

    A megkelt tésztát nyújtsd ki egy vékony, kör alakú formára, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A nyújtást lisztezett felületen végezd, hogy a tészta ne ragadjon le.

    4

    Szórd meg a tésztát reszelt mozzarellával és Pecorino Romano sajttal.

    A Pecorino Romano sajtnak intenzív íze van, ezért ne tegyél belőle túl sokat.

    5

    Oszlasd el egyenletesen a kisütött guancialét a pizza tetején, majd szórd meg frissen őrölt fekete borssal.

    A guancialét süsd ropogósra, de vigyázz, nehogy megégjen, mert keserű lesz.

    6

    Előmelegített sütőben, 220°C-on süsd 10-12 percig, amíg a sajt megolvad és a tészta aranybarna lesz.

    A sütési idő sütőtől függően változhat, figyelj a pizzára, hogy ne égjen meg.

    7

    Vegyél ki a pizzát a sütőből, és üss rá két tojást, majd tedd vissza további 2-3 percre, amíg a tojásfehérje megköt, de a sárgája még lágy marad.

    A tojásokat óvatosan üsd a pizzára, hogy a sárgájuk ne sérüljön meg. Ha nem szereted a lágy tojássárgáját, süsd tovább a pizzát.

    8

    A sütőből kivett pizzát még egyszer hintsd meg frissen reszelt Pecorino Romano sajttal és frissen őrölt fekete borssal.

    A frissen reszelt sajt és a bors még intenzívebb ízt ad a pizzának.

    9

    Szeleteld fel, és azonnal fogyasztható. Jó étvágyat!

    Azonnal tálald, hogy a tojássárgája még lágy legyen.