Mérd ki az összetevőket: a lisztet, élesztőt, sót és vizet. Az élesztőt oldd fel langyos vízben, és hagyd pihenni 5 percig.
A víz hőmérséklete legyen kézmeleg, se túl hideg, se túl meleg, mert a túl hideg nem aktiválja, a túl meleg pedig elpusztítja az élesztőt.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet a sóval, majd add hozzá az olívaolajat és a felfuttatott élesztőt. Gyúrd a tésztát simára, amíg rugalmas nem lesz.
A tésztát alaposan gyúrd át, legalább 8-10 percig, hogy a glutén megfelelően kialakuljon. Ez biztosítja a pizza rugalmasságát és könnyű kezelhetőségét.
Fedd le a tésztát egy konyharuhával, és hagyd kelni 1 órán át meleg helyen, amíg a duplájára nő.
A kelesztéshez ideális hely a sütő, amit előmelegítettél alacsony hőfokon (kb. 50°C-on) majd kikapcsoltad. Fontos, hogy a tészta ne száradjon ki, ezért a konyharuha legyen nedves.
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Nyújtsd ki a pizzatésztát enyhén lisztezett felületen körülbelül fél centiméter vastagságúra.
A sütőt érdemes a lehető legmagasabb hőfokra előmelegíteni, hogy a pizza gyorsan megsüljön és a tészta ropogós legyen. Ha van pizzaköved, azt is tedd be a sütőbe előmelegedni.
Pucold meg a vöröshagymát és a fokhagymát, majd szeleteld vékonyra. A pancettát vágd kisebb kockákra.
A vöröshagymát érdemes vékony karikákra vágni, hogy jobban átsüljön a pizzán.
Egy serpenyőben pirítsd meg a pancettát közepes lángon, amíg kissé ropogós nem lesz. Tedd félre.
A pancettát ne süsd túl, mert sütés közben még tovább fog pirulni a pizzán.
Kend meg a pizza tésztáját a paradicsomszósszal, majd szórd meg oregánóval és frissen őrölt borssal.
A paradicsomszósz legyen jó minőségű és ne legyen túl sok, mert eláztathatja a tésztát.
Oszlasd el a szeletelt hagymát és a pirított pancettát a pizzán, majd szórd meg reszelt mozzarellával.
A mozzarella legyen szárazabb típusú, hogy ne engedjen túl sok vizet sütés közben.
Helyezd a pizzát egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd 12-15 percig, amíg a szélei aranybarnára pirulnak, és a sajt megolvad.
Ha a pizza alja nem sül elég gyorsan, tegyél egy forró sütőlemezt a tepsi alá.
Vedd ki a sütőből, szórd meg friss bazsalikommal. Szeleteld és tálald azonnal.
A friss bazsalikomot közvetlenül a sütés után tegyük rá, hogy megőrizze az aromáját.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.