Pizza del Contadino sült zöldségekkel és mozzarella sajttal

Pizza del Contadino

A Pizza del Contadino egy klasszikus olasz falusi stílusú pizza, amelyet eredetileg a vidéki gazdák készítettek szezonális zöldségekből. A grillezett padlizsán, cukkini és paprika édes, füstös ízt ad a pizzának, amelyet a ropogós tészta és az olvadt mozzarella tökéletesen kiegészít. Egy őszi estén, amikor a levegő hűvös és a kandalló melege átjárja a konyhát, egy szelet Pizza del Contadino a legjobb választás. A titok a megfelelő pirításban rejlik: ha a zöldségeket előzőleg karamellizálod, még gazdagabb ízvilágot kapsz!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
300 ml Langyos víz
25 g Friss élesztő
10 g
30 ml Olívaolaj
200 ml Paradicsomszósz
200 g Mozzarella sajt
1 db Padlizsán
1 db Cukkini
1 db Paprika
1 db Piros hagyma
1 tk. Friss bazsalikom
1 tk. Oregano

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy kis tálban keverd össze a langyos vizet és az élesztőt, majd hagyd állni 5-10 percig, hogy az élesztő felfusson.

    A víz hőmérséklete nagyon fontos. Ha túl meleg, megöli az élesztőt, ha túl hideg, nem aktiválja. A legjobb a kézmeleg víz.

    2

    Egy nagy tálba szitáld a lisztet, add hozzá a sót, majd öntsd hozzá az élesztős keveréket és az olívaolajat. Gyúrd össze a tésztát, amíg rugalmas állagú nem lesz. Ha túl ragacsos, adj hozzá még egy kevés lisztet.

    A liszt átszitálása segít, hogy a tészta könnyebb és levegősebb legyen. Ne adj hozzá túl sok lisztet egyszerre, mert a tészta kemény lehet.

    3

    Tedd a tésztát egy kiolajozott tálba, takard le konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen körülbelül 1 órán át, amíg a duplájára nem nő.

    A tálat kend ki olajjal, hogy a tészta ne ragadjon le. A konyharuha legyen nedves, hogy a tészta ne száradjon ki. A meleg hely lehet a sütő is, ha alacsony hőfokon (kb. 50°C) bekapcsolod pár percre, majd kikapcsolod.

    4

    Amíg a tészta kel, szeleteld fel a padlizsánt, a cukkinit, a paprikát és a hagymát. Egy serpenyőben hevíts egy kevés olívaolajat, és pirítsd meg a zöldségeket közepes lángon 5-7 percig, hogy enyhén karamellizálódjanak.

    A zöldségeket ne süsd túl, csak annyira, hogy enyhén megpuhuljanak és karamellizálódjanak. Ha túl sok zöldséget teszel egyszerre a serpenyőbe, akkor párolódni fognak, nem pirulni.

    5

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Nyújtsd ki a tésztát lisztezett felületen körülbelül fél cm vastagságúra, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    A sütőt alaposan melegítsd elő, mert ez segít a pizzának, hogy ropogós legyen. A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert könnyen elszakadhat.

    6

    Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, majd szórd meg oregánóval és friss bazsalikommal. Egyenletesen oszlasd el rajta a mozzarellát és a pirított zöldségeket.

    A paradicsomszósz legyen jó minőségű és ízes. A bazsalikomot a sütés után is rászórhatod, hogy friss maradjon.

    7

    Tedd a pizzát az előmelegített sütőbe, és süsd 15-20 percig, amíg a sajt megolvad és aranybarnára pirul, a tészta pedig ropogós lesz.

    Figyeld a pizzát sütés közben, mert a sütők eltérően működnek. Ha a sajt túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    8

    Vedd ki a sütőből, hagyd hűlni néhány percig, majd tálald friss bazsalikomlevelekkel díszítve.

    A hűlés segít, hogy a sajt ne folyjon szét, amikor szeleteled a pizzát.