Ghanaian stílusú pizza fűszeres csirkével

Pizza Ghanaian Style – Fűszeres csirkével és hagymával

A Ghanaian stílusú pizza egyedülállóan ötvözi az olasz pizza alapjait az afrikai fűszerezéssel. A suya fűszerkeverék Ghána és Nigéria utcai ételeiből ismert, amely pikáns és füstös ízt kölcsönöz a csirkének. Ezt a receptet a ghánai konyha inspirálta, amely az erős, intenzív fűszerekkel és friss alapanyagokkal varázsol el minket. Ha valami újat szeretnél kipróbálni a pizzák világában, ez a recept tökéletes választás lehet.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
7 g Száraz élesztő
300 ml Meleg víz
30 ml Olívaolaj
1 tk.
400 g Csirkemell
2 ek. Pirítható fűszerkeverék (suya fűszerkeverék)
200 ml Paradicsomszósz
1 db Vöröshagyma
200 g Mozzarella sajt
1 db Csilipaprika
2 gerezd Fokhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A pizzatésztához keverd össze a lisztet, a sót és a száraz élesztőt egy nagy tálban. Önts hozzá meleg vizet és olívaolajat, majd gyúrd össze, amíg rugalmas tésztát kapsz. Takard le, és hagyd kelni meleg helyen 1 órán át.

    A víz hőmérséklete fontos! Túl forró víz tönkreteszi az élesztőt, a túl hideg pedig nem aktiválja.

    2

    Amíg a tészta kel, készítsd el a fűszeres csirkét. A csirkemellet vágd vékony csíkokra, majd forgasd meg a suya fűszerkeverékben. Egy serpenyőben forrósíts fel egy kevés olajat, és pirítsd meg a csirkecsíkokat közepes lángon, amíg aranybarna nem lesz. Tedd félre.

    Ha nincs suya fűszerkeveréked, használhatsz más pikáns fűszerkeveréket is, például curryt vagy chiliport.

    3

    A hagymát és a csilipaprikát szeleteld vékonyra, a fokhagymát aprítsd fel.

    A csilipaprika magjait távolítsd el, ha nem szeretnéd, hogy túl csípős legyen a pizza.

    4

    A megkelt pizzatésztát nyújtsd ki egy lisztezett felületen, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A tésztát vékonyra nyújtsd, hogy ropogós legyen a pizza.

    5

    Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, majd szórd meg aprított fokhagymával, reszelt mozzarellával, fűszeres csirkecsíkokkal, szeletelt hagymával és csilipaprikával.

    Ne tegyél túl sok feltétet a pizzára, mert akkor nehezen sül meg.

    6

    Előmelegített sütőben, 220°C-on süsd a pizzát 12-15 percig, amíg a sajt megolvad és a tészta aranybarna nem lesz.

    Figyeld a pizzát sütés közben, mert a sütési idő sütőfüggő.

    7

    Szeleteld fel a pizzát, és azonnal tálald. Jó étvágyat!

    A pizzát frissen tálald, hogy a tészta ropogós és a sajt olvadt legyen.