Pizza Sudafricana tálalva

Pizza Sudafricana

A Pizza Sudafricana a dél-afrikai biltong különleges ízvilágát ötvözi az olasz pizza hagyományaival. A szárított marhahús a dél-afrikai konyha egyik legismertebb alapanyaga, amely gazdag ízt kölcsönöz az ételnek. A rukola frissessége és az olívaolaj lágy textúrája tökéletesen kiegészíti ezt a pizzát, amely ideális választás egy különleges, mégis egyszerűen elkészíthető vacsorához. Fedezd fel Dél-Afrika ízeit az asztalodon!

Előkészület 25 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 40 perc
730 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Búzaliszt
200 ml Víz
10 g Élesztő
5 g
150 ml Paradicsomszósz
150 g Biltong (szárított marhahús)
150 g Mozzarella sajt
20 g Friss rukola
1 db Hagyma
20 ml Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a pizzatésztát: keverd össze a lisztet, vizet, élesztőt és sót. Gyúrd sima tésztává, majd hagyd kelni 1 órát meleg helyen.

    A jó pizzatészta titka a türelem. Hagyd a tésztát kelni legalább egy órát, de akár többet is, hogy könnyű és levegős legyen.

    2

    Amíg a tészta kel, szeleteld vékony csíkokra a biltongot, és aprítsd fel a hagymát.

    A vékonyra szeletelt biltong könnyebben sül meg a pizzán. A hagymát apróra vágd, hogy ne legyen túl erős az íze.

    3

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy sütőlapot vagy pizzakövet.

    A pizzakő használata segít, hogy a pizza alja ropogós legyen.

    4

    Nyújtsd ki a tésztát vékonyra, majd helyezd a sütőlapra. Kend meg a paradicsomszósszal, szórd meg a mozzarellával, és helyezd rá a biltongot és a hagymát.

    A vékonyra nyújtott tészta gyorsabban sül meg. A paradicsomszószból ne tegyél túl sokat, mert elázhat a tészta.

    5

    Süsd a pizzát 12-15 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára sül és a sajt megolvad.

    A sütési idő függ a sütőtől, ezért figyelj oda, hogy a tészta ne égjen meg. Ha a sajt hamarabb megolvad, mint a tészta megsülne, takard le alufóliával.

    6

    Sütés után szórd meg friss rukolával, és locsold meg olívaolajjal a tetejét. Azonnal tálald.

    A friss rukola és az olívaolaj feldobják a pizza ízét. A rukolát csak a sütés után tedd rá, hogy ne fonnyadjon meg.