Készítsd elő a pizzatésztát: keverd össze a lisztet, vizet, élesztőt és sót. Gyúrd sima tésztává, majd hagyd kelni 1 órát meleg helyen.
A jó pizzatészta titka a türelem. Hagyd a tésztát kelni legalább egy órát, de akár többet is, hogy könnyű és levegős legyen.
Amíg a tészta kel, szeleteld vékony csíkokra a biltongot, és aprítsd fel a hagymát.
A vékonyra szeletelt biltong könnyebben sül meg a pizzán. A hagymát apróra vágd, hogy ne legyen túl erős az íze.
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy sütőlapot vagy pizzakövet.
A pizzakő használata segít, hogy a pizza alja ropogós legyen.
Nyújtsd ki a tésztát vékonyra, majd helyezd a sütőlapra. Kend meg a paradicsomszósszal, szórd meg a mozzarellával, és helyezd rá a biltongot és a hagymát.
A vékonyra nyújtott tészta gyorsabban sül meg. A paradicsomszószból ne tegyél túl sokat, mert elázhat a tészta.
Süsd a pizzát 12-15 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára sül és a sajt megolvad.
A sütési idő függ a sütőtől, ezért figyelj oda, hogy a tészta ne égjen meg. Ha a sajt hamarabb megolvad, mint a tészta megsülne, takard le alufóliával.
Sütés után szórd meg friss rukolával, és locsold meg olívaolajjal a tetejét. Azonnal tálald.
A friss rukola és az olívaolaj feldobják a pizza ízét. A rukolát csak a sütés után tedd rá, hogy ne fonnyadjon meg.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.