Póréhagymás házi túrós pite friss petrezselyemmel

Prebiotikus póréhagymás-házi túrós pite

A póréhagymás túrós pite egy hagyományos magyar étel, amely most egy prebiotikus változatot kapott, hogy egészségesebb és ínycsiklandóbb legyen. A póréhagyma gazdag rostokban és prebiotikumokban, így segít a bélflóra egészségének fenntartásában. A túróval és házisajttal készült töltelék krémes és finom, míg a tészta könnyű és omlós. Tökéletes választás egy egészségesebb étkezéshez, amely ugyanakkor élvezetes is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 szál Póréhagyma
300 g Túró
2 db Tojás
150 g Házisajt
100 ml Tejföl
200 g Liszt
1 tk. Sütőpor
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Friss petrezselyem
1 tk.
0.5 tk. Bors
50 ml Tej

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymát vágd apróra, majd egy serpenyőben, olívaolajon párold meg.

    A póréhagyma prebiotikus rostokat tartalmaz, amelyek segítenek a bélflóra egyensúlyának fenntartásában.

    2

    A túrót, tojásokat, házisajtot, tejfölt és tejet keverd össze egy tálban.

    A túró és a házisajt kombinációja gazdag fehérjében, és krémessé teszi a tölteléket.

    3

    A lisztet, sütőport, sót és borsot keverd össze, majd add hozzá a túrós keverékhez.

    A sütőpor segít, hogy a pite tésztája könnyű és levegős legyen.

    4

    A megpárolt póréhagymát add hozzá a túrós masszához, és jól keverd el.

    A póréhagyma adja a pite alapvető ízét, és emeli a tészta zamatát.

    5

    A keveréket öntsd egy kivajazott piteformába, és süsd 180°C-on 30-35 percig.

    A pite teteje akkor lesz aranybarna, amikor a tészta teljesen átsült.

    6

    Miután kihűlt, tálald friss petrezselyemmel díszítve.

    A friss petrezselyem frissességet és szép színt ad a pitének.