A sütőt melegítsd elő 180°C-ra. A spárga fás végeit vágd le, és forrásban lévő sós vízben blansírozd 2-3 percig, majd hűtsd le hideg vízzel.
A blansírozás segít megőrizni a spárga élénk zöld színét és enyhén roppanós textúráját.
A túrót keverd össze a tojásokkal, joghurttal, reszelt fokhagymával, sóval és borssal, hogy sima, krémes tölteléket kapj.
Ha a túró darabos, botmixerrel pürésítsd, így egységesebb lesz a töltelék.
A leveles tésztát simítsd bele egy piteformába, az alját szurkáld meg villával, hogy ne púposodjon fel sütés közben.
Ha ropogósabb tésztát szeretnél, süsd elő 5 percig töltelék nélkül.
Öntsd a túrós keveréket a tésztára, majd rendezd el rajta a spárgákat hosszában egymás mellett. Locsold meg kevés olívaolajjal.
A spárgát óvatosan nyomd a töltelékbe, hogy ne mozduljon el sütés közben.
Süsd a lepényt 30-35 percig, amíg a teteje aranybarna lesz, a töltelék pedig szilárd. Tálalás előtt hagyd 10 percet hűlni.
Langyosan vagy hidegen is finom – kiváló vendégváró vagy könnyű ebéd.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.