Főzz 100 ml erős zöld teát, majd hagyd teljesen kihűlni. Közben a kefirt vedd ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen.
Soha ne önts forró teát a kefirhez, mert tönkreteszi a probiotikumokat – várd meg, míg kihűl!
Egy keverőtálba öntsd bele a kefirt, majd add hozzá a kihűlt zöld teát. Keverd el alaposan kézi habverővel.
A zöld tea enyhén kesernyés íze jól ellensúlyozza a kefir savasságát – ne ijedj meg, ha elsőre szokatlan!
Add hozzá a citromlevet, mézet és reszelt citromhéjat. Keverd össze az egészet, amíg sima, homogén állagot nem kapsz.
A citromhéj csak a sárga rész legyen – a fehér rész keserű, és elrontja az ital ízét.
Fedd le az italt, és tedd a hűtőbe 20-30 percre, hogy az ízek összeérjenek és az ital jól lehűljön.
A méz és a citrom ennyi idő alatt tökéletesen átjárja az italt – ne hagyd ki ezt a lépést!
Tálalás előtt keverd át újra, majd öntsd poharakba. Ízlés szerint a tetejét díszítheted kevés reszelt citromhéjjal.
Ne használj citromkarikát vagy levelet dekorációnak – maradj a minimalista, letisztult megjelenésnél!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.