Psarosoupa citromlével frissítve, gazdag halleves tálalva friss olívaolajjal és citromlével

Psarosoupa citromlével frissítve

A psarosoupa a görög konyha egyik legismertebb ételének számít, amely a friss tengeri halakból készült gazdag leves. A citromlé frissítő hatású, és segít kiemelni a hal ízét. Ez az étel tökéletes választás azok számára, akik a mediterrán konyhát kedvelik.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Friss hal (pl. tengeri sügér)
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Sárgarépa
1 db Zeller szár
250 g Paradicsom püré
4 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 l Víz
2 ek. Friss citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat tisztítsd meg és vágd fel kisebb darabokra.

    A friss tengeri hal a legjobb választás ehhez a leveshez.

    2

    A vöröshagymát, fokhagymát vágd apróra. A sárgarépát hámozd meg, és vágd karikákra, a zellert szeleteld fel.

    Az apróra vágott zöldségek gyorsabban főnek, így a leves hamarabb elkészül.

    3

    Egy nagy fazékban forrósíts fel 2 evőkanál olívaolajat, és párold meg benne a hagymákat és fokhagymát 2-3 percig, amíg üvegesedni nem kezd.

    A fokhagyma és hagyma alacsony hőmérsékleten történő párolása kiemeli az ízeket.

    4

    Add hozzá a sárgarépát, zellert, majd öntsd hozzá a paradicsom pürét. Keverd jól össze, és párold még 5 percig.

    A paradicsom püré gazdag alapot ad, ami segíti a leves sűrítését.

    5

    Tedd hozzá a haldarabokat és öntsd rá a vizet. Sózd, borsozd, majd forrald fel.

    A halat ne főzd túl, hogy megőrizze a friss ízét és textúráját.

    6

    Főzd a levest 20-30 percig, amíg a hal és a zöldségek megpuhulnak és az ízek jól összeérnek.

    A leves időnkénti keverésével biztosíthatod, hogy minden egyenletesen főjön.

    7

    Tálalás előtt locsold meg a levest friss citromlével, hogy frissítő ízt adjon neki.

    A citromlé frissíti a levest, és segít kiemelni a hal ízét.