Psarosoupa fokhagymåval fƱszerezve, gazdag halleves tålalva friss olívaolajjal és petrezselyemmel

Psarosoupa fokhagymåval fƱszerezve

A psarosoupa a görög konyha egyik legismertebb Ă©telĂ©nek szĂĄmĂ­t, amely a friss tengeri halakbĂłl kĂ©szĂŒlt gazdag leves. A fokhagyma hozzĂĄadĂĄsa egy erƑteljes, aromĂĄs Ă­zt ad, amely tökĂ©letesen kiegĂ©szĂ­ti a halat Ă©s zöldsĂ©geket. Ez a klasszikus Ă©tel a mediterrĂĄn konyha egyik alapvetƑ fogĂĄsa, amelyet a csalĂĄdok mĂĄr Ă©vtizedek Ăłta kĂ©szĂ­tenek.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 Ăłra
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Friss hal (pl. tengeri sĂŒgĂ©r)
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 5 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 db SĂĄrgarĂ©pa
⭕ 1 db Zeller szár
⭕ 250 g Paradicsom pĂŒrĂ©
⭕ 4 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Frissen Ƒrölt bors
⭕ 1 l Víz
⭕ 1 csokor Friss petrezselyem

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat tisztítsd meg és vågd fel kisebb darabokra.

    HasznĂĄlj friss tengeri halat, pĂ©ldĂĄul tengeri sĂŒgĂ©rt, hogy a leves gazdag Ă­zƱ legyen.

    2

    A vöröshagymåt, fokhagymåt vågd apróra. A sårgarépåt håmozd meg, és vågd karikåkra, a zellert szeleteld fel.

    A fokhagyma Ă©s hagyma egyĂŒtt pĂĄrolva segĂ­t kiemelni a leves Ă­zĂ©t.

    3

    Egy nagy fazĂ©kban forrĂłsĂ­ts fel 2 evƑkanĂĄl olĂ­vaolajat, Ă©s pĂĄrold meg benne a hagymĂĄkat Ă©s fokhagymĂĄt 2-3 percig, amĂ­g ĂŒvegesedni nem kezd.

    A fokhagyma Ă­zĂ©t kiemeli a lassĂș pĂĄrolĂĄs, amitƑl Ă©desebb Ă©s gazdagabb lesz.

    4

    Add hozzĂĄ a sĂĄrgarĂ©pĂĄt, zellert, majd öntsd hozzĂĄ a paradicsom pĂŒrĂ©t. Keverd jĂłl össze, Ă©s pĂĄrold mĂ©g 5 percig.

    A paradicsom pĂŒrĂ© gazdag Ă­zt ad a levesnek, Ă©s sƱrƱbbĂ© teszi.

    5

    Tedd hozzå a haldarabokat és öntsd rå a vizet. Sózd, borsozd, majd forrald fel.

    Ne fƑzd tĂșl a halat, hogy megƑrizze frissessĂ©gĂ©t Ă©s könnyed textĂșrĂĄjĂĄt.

    6

    FƑzd a levest 20-30 percig, amĂ­g a hal Ă©s a zöldsĂ©gek megpuhulnak, Ă©s az Ă­zek jĂłl összeĂ©rnek.

    A fokhagyma erƑs Ă­zĂ©t Ă©s illatĂĄt kiemeli a hosszĂș fƑzĂ©s sorĂĄn, de ĂŒgyelj, hogy ne Ă©gjen le.

    7

    TĂĄlalĂĄs elƑtt locsold meg citromlĂ©vel, Ă©s szĂłrd meg friss petrezselyemmel.

    A citromlé és petrezselyem frissít, és kiemeli a leves ízét.