Psarosoupa póréhagymával ízesítve, gazdag halleves tálalva friss olívaolajjal és citromlével

Psarosoupa póréhagymával ízesítve

A psarosoupa az egyik legismertebb görög étel, amely a friss tengeri halakból készült gazdag leves. A póréhagyma hozzáadása egy új, finom réteget ad az ételnek, miközben segít kiemelni a hal friss ízét. Ez az étel tökéletes választás mindenki számára, aki szereti a mediterrán ízeket és a tápláló leveseket.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Friss hal (pl. tengeri sügér)
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Sárgarépa
1 db Zeller szár
1 db Póréhagyma
250 g Paradicsom püré
4 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 l Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat tisztítsd meg és vágd fel kisebb darabokra.

    Használj friss tengeri halat, például tengeri sügért, a psarosoupa számára.

    2

    A vöröshagymát, fokhagymát és póréhagymát vágd apróra. A sárgarépát hámozd meg, és vágd karikákra, a zellert szeleteld fel.

    A póréhagyma hozzáadása finom, enyhe ízt ad, amely remekül illik a halhoz.

    3

    Egy nagy fazékban forrósíts fel 2 evőkanál olívaolajat, és párold meg benne a hagymákat és fokhagymát 2-3 percig, amíg üvegesedni nem kezd.

    A hagyma párolása nemcsak ízesíti az ételt, hanem segít a hal alapjának előkészítésében is.

    4

    Add hozzá a sárgarépát, zellert és póréhagymát, majd öntsd hozzá a paradicsom pürét. Keverd jól össze, és párold még 5 percig.

    A paradicsom püré gazdagítja a levest, és alapot ad a halnak.

    5

    Tedd hozzá a haldarabokat és öntsd rá a vizet. Sózd, borsozd, majd forrald fel.

    A halat soha ne főzd túl, hogy megőrizze a friss ízét és a textúráját.

    6

    Főzd a levest 20-30 percig, amíg a hal és a zöldségek megpuhulnak és az ízek jól összeérnek.

    A póréhagyma és a többi zöldség fűszerezése segít kiemelni a hal ízét.

    7

    Tálalás előtt locsold meg citromlével, és szórd meg friss petrezselyemmel.

    A citromlé frissíti a levest, és kiemeli a tengeri hal ízét.