A halat tisztítsd meg és vágd fel kisebb darabokra.
Használj friss tengeri halat, például tengeri sügért, a psarosoupa számára.
A vöröshagymát, fokhagymát és póréhagymát vágd apróra. A sárgarépát hámozd meg, és vágd karikákra, a zellert szeleteld fel.
A póréhagyma hozzáadása finom, enyhe ízt ad, amely remekül illik a halhoz.
Egy nagy fazékban forrósíts fel 2 evőkanál olívaolajat, és párold meg benne a hagymákat és fokhagymát 2-3 percig, amíg üvegesedni nem kezd.
A hagyma párolása nemcsak ízesíti az ételt, hanem segít a hal alapjának előkészítésében is.
Add hozzá a sárgarépát, zellert és póréhagymát, majd öntsd hozzá a paradicsom pürét. Keverd jól össze, és párold még 5 percig.
A paradicsom püré gazdagítja a levest, és alapot ad a halnak.
Tedd hozzá a haldarabokat és öntsd rá a vizet. Sózd, borsozd, majd forrald fel.
A halat soha ne főzd túl, hogy megőrizze a friss ízét és a textúráját.
Főzd a levest 20-30 percig, amíg a hal és a zöldségek megpuhulnak és az ízek jól összeérnek.
A póréhagyma és a többi zöldség fűszerezése segít kiemelni a hal ízét.
Tálalás előtt locsold meg citromlével, és szórd meg friss petrezselyemmel.
A citromlé frissíti a levest, és kiemeli a tengeri hal ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.