A halat tisztítsd meg, majd vágd kisebb darabokra. Tedd félre.
A friss halak a legjobbak, de ha nincs friss hal, fagyasztott is megfelel. A lényeg, hogy a hal puha, omlós legyen.
A sárgarépát és a zellert apróra vágd, a fokhagymát és a vöröshagymát pedig finomra szeleteld.
A zöldségeket apróra vágva gyorsabban megfőnek, és jobban összeérnek az ízek a levesben.
Egy nagyobb fazékban melegítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát és a fokhagymát. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg illatosak nem lesznek.
Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserűvé válik. Ha túl gyorsan pirul, csökkentsd a lángot.
Add hozzá a sárgarépát és a zellert, és pirítsd még 2-3 percig, hogy a zöldségek is kicsit megpuhuljanak.
A zöldségek ízesítése előtt hagyd, hogy a fokhagyma és hagyma igazán karamellizálódjon. Ez még gazdagabbá teszi a levest.
Öntsd fel a hal alaplével, majd forrald fel. Ha felforrt, csökkentsd a lángot, és hagyd főzni 15-20 percig.
Ha nincs hal alaplé, használhatsz zöldségalaplevet vagy víz + halleves kocka keverékét. A lényeg, hogy gazdag legyen az íze.
Amikor a leves már jól összeértek az ízek, add hozzá a rizst. Főzd további 15-20 percig, amíg a rizs megpuhul.
A rizs hozzáadása után ügyelj arra, hogy ne főzd túl, mert akkor szétfőhet és túlságosan sűrű lesz a leves.
Amikor a rizs elkészült, add hozzá a halat, és főzd további 5-10 percig, amíg a hal teljesen átsül.
Ne főzd túl a halat, mert elveszítheti omlós textúráját. A hal gyorsan kész lesz, ha pörkölt vagy fűszeres alaplében fő.
A végén friss citromlevet facsarj a levesbe, és szórd meg friss petrezselyemmel.
A citrom friss savanykás íze kiemeli a hal gazdag aromáját, és frissíti a leves ízét.
Tálald frissen, és kínáld pirítós kenyérrel vagy friss salátával.
A pirítós kenyér jól kiegészíti a levest, és remekül fel tudja szívni a gazdag hallevest.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.