Psarosoupa rizs hozzáadásával, friss halleves

Psarosoupa rizs hozzáadásával

A psarosoupa egy hagyományos görög étel, amelyet friss halból készítenek. A halleves gazdag, tápláló, és tele van zöldségekkel, amelyek mélyítik az ízeket. A rizs hozzáadásával a leves tartalmasabbá válik, és a hal könnyedén felszívja a fűszereket, amelyek az ételt egy igazán különleges élménnyé varázsolják. Ez a leves tökéletes választás azok számára, akik szeretnék kipróbálni a mediterrán konyha egy klasszikus, frissítő ételét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Fehér húsú hal (pl. tőkehal, süllő)
100 g Rizs
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Sárgarépa
1 szál Zeller
2 ek. Olívaolaj
2 tk. Friss citromlé
1 ek. Friss petrezselyem
1 csipet
1 csipet Bors
1 l Hal alaplé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat tisztítsd meg, majd vágd kisebb darabokra. Tedd félre.

    A friss halak a legjobbak, de ha nincs friss hal, fagyasztott is megfelel. A lényeg, hogy a hal puha, omlós legyen.

    2

    A sárgarépát és a zellert apróra vágd, a fokhagymát és a vöröshagymát pedig finomra szeleteld.

    A zöldségeket apróra vágva gyorsabban megfőnek, és jobban összeérnek az ízek a levesben.

    3

    Egy nagyobb fazékban melegítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát és a fokhagymát. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg illatosak nem lesznek.

    Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserűvé válik. Ha túl gyorsan pirul, csökkentsd a lángot.

    4

    Add hozzá a sárgarépát és a zellert, és pirítsd még 2-3 percig, hogy a zöldségek is kicsit megpuhuljanak.

    A zöldségek ízesítése előtt hagyd, hogy a fokhagyma és hagyma igazán karamellizálódjon. Ez még gazdagabbá teszi a levest.

    5

    Öntsd fel a hal alaplével, majd forrald fel. Ha felforrt, csökkentsd a lángot, és hagyd főzni 15-20 percig.

    Ha nincs hal alaplé, használhatsz zöldségalaplevet vagy víz + halleves kocka keverékét. A lényeg, hogy gazdag legyen az íze.

    6

    Amikor a leves már jól összeértek az ízek, add hozzá a rizst. Főzd további 15-20 percig, amíg a rizs megpuhul.

    A rizs hozzáadása után ügyelj arra, hogy ne főzd túl, mert akkor szétfőhet és túlságosan sűrű lesz a leves.

    7

    Amikor a rizs elkészült, add hozzá a halat, és főzd további 5-10 percig, amíg a hal teljesen átsül.

    Ne főzd túl a halat, mert elveszítheti omlós textúráját. A hal gyorsan kész lesz, ha pörkölt vagy fűszeres alaplében fő.

    8

    A végén friss citromlevet facsarj a levesbe, és szórd meg friss petrezselyemmel.

    A citrom friss savanykás íze kiemeli a hal gazdag aromáját, és frissíti a leves ízét.

    9

    Tálald frissen, és kínáld pirítós kenyérrel vagy friss salátával.

    A pirítós kenyér jól kiegészíti a levest, és remekül fel tudja szívni a gazdag hallevest.