Puto pandannal gƑzölve, rizslisztbƑl kĂ©szĂŒlt, zöld szĂ­nƱ pandannal a tetejĂ©n

Puto pandannal

A Puto pandannal egy tradicionĂĄlis filippĂ­nĂł desszert, amely a rizsliszt alapĂș sĂŒtemĂ©nyeket ötvözi a pandan kivonat kĂŒlönleges Ă­zĂ©vel. A puto eredetileg egy Ă©des, gƑzölt Ă©dessĂ©g, amely gyakran szerepel a filippĂ­nĂł reggelik vagy uzsonnĂĄk asztalĂĄn. A pandannal kĂ©szĂŒlt vĂĄltozata mĂ©g izgalmasabbĂĄ teszi ezt a klasszikus Ă©telt. A pandan növĂ©ny az ĂĄzsiai konyhĂĄkban hasznĂĄlatos, Ă©s jellegzetes, zöld szĂ­nt Ă©s friss, enyhĂ©n Ă©des Ă­zt ad a sĂŒtemĂ©nyeknek. A Puto pandannal tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs, ha valami kĂŒlönlegeset szeretnĂ©l kiprĂłbĂĄlni, Ă©s ideĂĄlis desszert a csalĂĄdi összejöveteleken vagy ĂŒnnepi alkalmakon.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 250 g Rizsliszt
⭕ 150 g Cukor
⭕ 200 ml Kókusztej
⭕ 2 db Tojás
⭕ 1 ek. Pandan kivonat
⭕ 1 ek. SĂŒtƑpor
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 100 ml Víz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    KĂ©szĂ­ts elƑ minden hozzĂĄvalĂłt. A tojĂĄsokat ĂŒsd fel egy tĂĄlba, a kĂłkusztejet Ă©s a vizet egy mĂĄsik tĂĄlba mĂ©rd ki.

    A tojĂĄsok szobahƑmĂ©rsĂ©kleten könnyebben keverednek, Ă­gy Ă©rdemes elƑtte kivenni Ƒket a hƱtƑbƑl.

    2

    Egy nagy tĂĄlban keverd össze a rizslisztet, a sĂŒtƑport, a cukrot Ă©s a sĂłt. EzutĂĄn add hozzĂĄ a tojĂĄsokat, a kĂłkusztejet, a vizet Ă©s a pandan kivonatot.

    A pandan kivonat mĂ©ly zöld szĂ­nt Ă©s Ă©des, friss Ă­zt ad a sĂŒtemĂ©nynek, Ă­gy Ă©rdemes odafigyelni, hogy ne tĂșl sokat tegyĂ©l belƑle.

    3

    Alaposan keverd össze a tésztåt, amíg sima és egynemƱ nem lesz.

    Ha tĂșl sƱrƱnek tƱnik a tĂ©szta, egy kis vĂ­zzel hĂ­gĂ­thatod, hogy a piskĂłta könnyebb legyen.

    4

    A tĂ©sztĂĄt öntsd egy gƑzölĂ©shez alkalmas formĂĄba. Az edĂ©nyt fĂłliĂĄval takard le, hogy ne csapĂłdjon le vĂ­z a tĂ©sztĂĄra.

    A gƑzölĂ©s sorĂĄn fontos, hogy ne legyen tĂșl sok vĂ­z, mert az a tĂ©sztĂĄt elĂĄztathatja. Az ideĂĄlis vĂ­zmennyisĂ©g, ha a vĂ­z ne Ă©rje el a tĂ©szta tetejĂ©t.

    5

    GƑzöld a tĂ©sztĂĄt 30-40 percig, amĂ­g megszilĂĄrdul. A kĂ©sz putot tƱprĂłbĂĄval ellenƑrizheted: ha a tƱ szĂĄrazon jön ki, akkor kĂ©sz van.

    A gƑzölĂ©snĂ©l ĂŒgyelj arra, hogy az edĂ©nyt ne vedd le tĂșl gyakran, hogy a gƑz ne szökjön el.

    6

    MiutĂĄn kĂ©szre gƑzölƑdött, hagyd hƱlni egy kicsit, majd tĂĄlald a puha, illatos putĂłt pandannal a tetejĂ©n.

    A puto egy friss, szellƑs desszert, amely jĂłl illik kĂłkuszreszelĂ©kkel vagy friss gyĂŒmölcsökkel is.