Tojással és sajttal töltött quesadilla szeletekre vágva, ropogósra sütve

Quesadilla tojással

A tojással töltött quesadilla egy kiadós, mégis gyors fogás, amely remekül ötvözi a mexikói tortilla ropogósságát a klasszikus tojásos reggeli lágyságával. A quesadilla eredete a 16. századig nyúlik vissza Mexikóban, ahol hagyományosan sajttal és egyéb töltelékekkel készült kukoricalapokat sütöttek ropogósra. Technikai tanács: a tojást ne süsd teljesen keményre, mert a szaftosabb töltelék sokkal ízletesebb és krémesebb lesz. Amikor a sajttal összefonódik, a rántotta igazi lágyságot és tápláló beltartalmat ad a fogásnak. Ahogy a tortilla pirulni kezd, és a sajt olvad, a tojás aromája belengi a konyhát. Ez a recept tökéletes választás reggelire, ebédre vagy vacsorára, sőt akár útravalónak is ideális. Ha szeretnéd feldobni, próbálj ki hozzá egy csipet szerecsendiót vagy kevés reszelt cheddar sajtot a trappista helyett.

Előkészület 8 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 20 perc
940 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 db Tortilla lap
3 db Tojás
200 g Reszelt trappista sajt
1 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Üsd fel a tojásokat egy tálba, sózd és borsozd meg ízlés szerint. Egy serpenyőben melegíts olívaolajat közepes lángon, és készíts belőlük lágy rántottát. Ne süsd túl, csak addig, amíg még kissé krémes marad.

    A lágy rántotta jobban olvad a sajttal, és nem szárítja ki a quesadillát.

    2

    Reszeld le a sajtot, és készítsd elő a tortilla lapokat. A tojásos keveréket hagyd langyosra hűlni, hogy ne áztassa el a tésztát.

    A langyos töltelék megőrzi a tortilla ropogósságát sütés közben.

    3

    Helyezz egy tortilla lapot a munkafelületre. Szórd meg az egyik felét reszelt sajttal, kanalazz rá a tojásos keverékből, majd ismét szórj rá sajtot, és hajtsd félbe a tortilla lapot.

    Mindig tegyél a töltelék fölé és alá is sajtot – ez tartja egyben a quesadillát.

    4

    Egy száraz serpenyőt hevíts fel közepes lángon. Tedd bele a megtöltött quesadillát, és süsd oldalanként 2-3 percig, amíg aranybarnára pirul és a sajt megolvad.

    A quesadilla tetejét spatulával finoman lenyomva egyenletesebb lesz a pirulás és a töltelék is jobban összeolvad.

    5

    Vedd ki a kész quesadillát, és vágd háromszögekre. Tálald melegen, akár natúr tejföllel vagy egy gyors paradicsomos mártogatóssal.

    Frissen fogyasztva a legfinomabb – a sajt és tojás még lágyan nyúlik, ropogós tortilla között.