Cut the rabbit into manageable pieces. Season with salt and black pepper.
Ne vágd túl kicsire a húst, mert főzés közben még zsugorodni fog. A sózás és borsozás legyen alapos, hogy mindenhol átjárja az íz.
Heat olive oil and butter in a large skillet over medium-high heat. Brown the rabbit pieces on all sides, then remove and set aside.
A vajat és az olajat azért kombináld, mert a vaj ad egy finom ízt, az olaj pedig megakadályozza, hogy a vaj megégjen. A húst ne zsúfold a serpenyőbe, mert akkor nem pirul, hanem párolódik.
In the same skillet, sauté the chopped onion, carrots, celery, and minced garlic until softened.
A zöldségeket egyenletesen aprítsd fel, hogy egyszerre puhuljanak meg. Először a hagymát pirítsd, majd a többi zöldséget add hozzá, a fokhagymát pedig a végén, nehogy megégjen.
Sprinkle flour over the vegetables and stir well. Cook for 2 minutes to eliminate the raw taste of the flour.
A lisztet egyenletesen szórd a zöldségekre, és folyamatosan kevergesd, hogy ne csomósodjon. A 2 perc sütés fontos, hogy a liszt ne legyen nyers ízű.
Deglaze the skillet with white wine, scraping up any browned bits from the bottom. Add the chicken stock and thyme, stirring to combine.
A fehérborral történő felöntés segít feloldani a serpenyő aljára ragadt ízletes darabokat. Használj száraz fehérbort a legjobb ízhatás érdekében. A csirkealaplé lehet házi vagy bolti, de figyelj, hogy ne legyen túl sós.
Return the rabbit pieces to the skillet. Cover and simmer on low heat for 1.5 hours, or until the rabbit is tender.
A lassú tűzön történő párolás biztosítja, hogy a hús omlós és puha legyen. Időnként ellenőrizd, hogy a folyadék nem párolgott-e el teljesen, és ha szükséges, adj hozzá még egy kis alaplét.
Stir in the cream and let it cook for another 5 minutes. Adjust seasoning with additional salt and black pepper if necessary.
A tejszínt csak a legvégén add hozzá, hogy ne forrjon szét. Kóstold meg, és ha szükséges, ízesítsd még sóval és borssal.
Serve the rabbit fricassee hot, garnished with fresh parsley, alongside rice or crusty bread.
Friss petrezselyemmel megszórva még ínycsiklandóbb. A rizs vagy a ropogós kenyér tökéletes kiegészítő a mártogatáshoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.