Rabbit fricassee served with creamy sauce and garnished with fresh parsley

Rabbit Fricassee

Rabbit fricassee is a classic French dish that combines the delicate flavors of rabbit with a creamy white wine sauce. This comforting yet elegant recipe has been enjoyed for generations, often served during family gatherings or special occasions. The addition of fresh herbs and vegetables enhances the flavor, making it a true gourmet experience.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 20 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 kg Rabbit
50 g Butter
30 ml Olive oil
30 g Flour
1 db Onion
2 db Carrots
2 db Celery stalks
2 gerezd Garlic
500 ml Chicken stock
200 ml Dry white wine
5 g Fresh thyme
10 g Fresh parsley
100 ml Cream
10 g Salt
5 g Black pepper

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Cut the rabbit into manageable pieces. Season with salt and black pepper.

    Ne vágd túl kicsire a húst, mert főzés közben még zsugorodni fog. A sózás és borsozás legyen alapos, hogy mindenhol átjárja az íz.

    2

    Heat olive oil and butter in a large skillet over medium-high heat. Brown the rabbit pieces on all sides, then remove and set aside.

    A vajat és az olajat azért kombináld, mert a vaj ad egy finom ízt, az olaj pedig megakadályozza, hogy a vaj megégjen. A húst ne zsúfold a serpenyőbe, mert akkor nem pirul, hanem párolódik.

    3

    In the same skillet, sauté the chopped onion, carrots, celery, and minced garlic until softened.

    A zöldségeket egyenletesen aprítsd fel, hogy egyszerre puhuljanak meg. Először a hagymát pirítsd, majd a többi zöldséget add hozzá, a fokhagymát pedig a végén, nehogy megégjen.

    4

    Sprinkle flour over the vegetables and stir well. Cook for 2 minutes to eliminate the raw taste of the flour.

    A lisztet egyenletesen szórd a zöldségekre, és folyamatosan kevergesd, hogy ne csomósodjon. A 2 perc sütés fontos, hogy a liszt ne legyen nyers ízű.

    5

    Deglaze the skillet with white wine, scraping up any browned bits from the bottom. Add the chicken stock and thyme, stirring to combine.

    A fehérborral történő felöntés segít feloldani a serpenyő aljára ragadt ízletes darabokat. Használj száraz fehérbort a legjobb ízhatás érdekében. A csirkealaplé lehet házi vagy bolti, de figyelj, hogy ne legyen túl sós.

    6

    Return the rabbit pieces to the skillet. Cover and simmer on low heat for 1.5 hours, or until the rabbit is tender.

    A lassú tűzön történő párolás biztosítja, hogy a hús omlós és puha legyen. Időnként ellenőrizd, hogy a folyadék nem párolgott-e el teljesen, és ha szükséges, adj hozzá még egy kis alaplét.

    7

    Stir in the cream and let it cook for another 5 minutes. Adjust seasoning with additional salt and black pepper if necessary.

    A tejszínt csak a legvégén add hozzá, hogy ne forrjon szét. Kóstold meg, és ha szükséges, ízesítsd még sóval és borssal.

    8

    Serve the rabbit fricassee hot, garnished with fresh parsley, alongside rice or crusty bread.

    Friss petrezselyemmel megszórva még ínycsiklandóbb. A rizs vagy a ropogós kenyér tökéletes kiegészítő a mártogatáshoz.