Raffaello Ice Cream fagylalt tálalva

Raffaello Ice Cream

A Raffaello Ice Cream a híres Raffaello bonbon ízélményét ülteti át egy hűsítő, krémes fagylaltba. A kókusz, fehér csokoládé és mandula harmonikus összhangja a desszertvilág egyik legelegánsabb kombinációját adja. A fagylalt története a prémium édességek világából ered, és azok számára készült, akik nemcsak hűsítő, de kifinomult ízekre vágynak. Az elkészítés során érdemes jó minőségű fehér csokoládét és természetes kókusztejet használni, hogy a végeredmény igazán luxus élményt nyújtson. A mandula roppanós textúrája kontrasztot ad a lágy fagylaltkrémhez, így minden falat izgalmas és változatos. Tökéletes választás ünnepi alkalmakkor, elegáns vacsorák után, vagy amikor csak magadat szeretnéd megjutalmazni valamivel igazán különlegessel. Tipp: díszítheted extra kókuszreszelékkel tálaláskor, de csak a tál mellé, ne a fagylaltra szórva!

Előkészület 25 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 35 perc
1850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
400 ml Kókusztej
200 ml Tejszín
100 g Kristálycukor
80 g Fehér csokoládé
50 g Kókuszreszelék
40 g Mandula (szeletelt vagy aprított)
1 tk. Vaníliakivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábosban keverd össze a kókusztejet, tejszínt és cukrot. Melegítsd közepes lángon, és add hozzá az apróra tört fehér csokoládét. Folyamatosan keverd, amíg minden teljesen elolvad. Ne forrald fel!

    A fehér csokoládé könnyen leég, ezért fontos a folyamatos keverés és az alacsony láng. Használj jó minőségű fehér csokoládét a legjobb ízélmény érdekében.

    2

    Vedd le a tűzről, majd keverd bele a vaníliakivonatot és a kókuszreszeléket. Hagyd a keveréket szobahőmérsékletűre hűlni, majd tedd a hűtőbe legalább 3 órára. Tipp: ha selymesebb állagot szeretnél, szűrd le a keveréket, mielőtt lehűtöd.

    A hűtési idő nagyon fontos, hogy a fagylalt megfelelően megszilárduljon. A szűrés eltávolítja a nagyobb kókuszreszelék darabokat, így selymesebb lesz a végeredmény.

    3

    Töltsd a lehűlt fagylaltalapot fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gép utasításai szerint. Fagylaltgép nélkül: fagyaszd lapos edényben, és keverd át 30 percenként 3-4 órán keresztül, hogy megőrizd a krémes állagot.

    A fagylaltgép használata a legegyszerűbb módja a krémes fagylalt elkészítésének. Ha nincs géped, a rendszeres átkeverés megakadályozza a jégkristályok kialakulását.

    4

    Amikor a fagylalt már kezd megdermedni, keverd bele az aprított mandulát. Finoman forgasd bele, hogy ne törjön össze teljesen, és a fagyi textúrája változatos maradjon.

    A mandulát pirítsd meg előtte, hogy intenzívebb íze legyen. Óvatosan keverd bele, hogy a fagylalt állaga krémes maradjon.

    5

    Tedd vissza a fagylaltot a fagyasztóba további 1-2 órára. Tálalás előtt hagyd szobahőmérsékleten 5-10 percig állni, így könnyebben kanalazható lesz.

    A pihentetés segíti a fagylaltot, hogy könnyebben kanalazható legyen anélkül, hogy teljesen megolvadna.