Rákos Gofri tálalva

Rákos Gofri

A Rákos Gofri egy ízletes és különleges sós gofri, amely a francia és mediterrán konyha inspirációjával készült. A rák és a krémes sajt tökéletes harmóniát alkot a gofri könnyedségével és ropogósságával. Az ötlet a népszerű tengeri ételekből ered, amelyek Európa-szerte kedveltek. Képzeld el, ahogy a ropogós gofri belsejében az ízletes rák és a lágy krémsajt egyesül! Tálald friss petrezselyemmel, citrommal és egy könnyű fokhagymás mártogatóssal, és élvezd ezt a kifinomult, tengeri ízvilágú fogást reggelire vagy vacsorára.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
630 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
200 ml Tej
50 g Vaj
2 db Tojás
10 g Sütőpor
1 csipet
1 csipet Fekete bors
150 g Főtt vagy grillezett rák
100 g Krémes sajt (pl. mascarpone vagy krémsajt)
5 g Petrezselyem
10 ml Citromlé
5 g Fokhagymapor
10 ml Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Aprítsd fel a főtt vagy grillezett rákot, majd egy tálban keverd össze a citromlével, aprított petrezselyemmel és egy csipet fekete borssal.

    A rákot ne aprítsd túl kicsire, hogy a gofriban érezhetőek legyenek a darabok. A citromlé segít kiemelni a rák ízét.

    2

    Olvaszd meg a vajat alacsony hőfokon, majd hagyd hűlni néhány percig.

    A vajat ne hevítsd túl, csak olvaszd meg. A kihűtés azért fontos, hogy ne főzze meg a tojásokat a következő lépésben.

    3

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót, fekete borsot és fokhagymaport, hogy az alapanyagok egyenletesen eloszoljanak.

    A fokhagymapor opcionális, de jól illik a rákhoz. A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon.

    4

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Keverd össze alaposan.

    A tojásokat verd fel habosra, ezáltal a gofri könnyebb és levegősebb lesz.

    5

    Öntsd a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára, majd add hozzá a krémes sajtot és az előkészített rákdarabokat.

    A tésztát csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem keverednek. A túlkeverés kemény gofrikat eredményezhet. A krémsajt lágyítja a tésztát és gazdagabb ízt ad.

    6

    Melegítsd elő a gofrisütőt, majd enyhén kend meg vajjal vagy olívaolajjal, hogy a tészta ne ragadjon le.

    A gofrisütőt alaposan melegítsd fel, mielőtt elkezdenéd sütni a gofrikat. Az olívaolaj egészségesebb alternatíva lehet a vaj helyett.

    7

    Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-5 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.

    A sütési idő a gofrisütő típusától függ. Figyeld a gofrit, és vedd ki, ha aranybarna és ropogós.

    8

    Ismételd meg a sütési folyamatot a maradék tésztával, és tartsd melegen a gofrikat tálalásig.

    A kész gofrikat melegen tarthatod egy előmelegített sütőben (kb. 100°C-on), amíg a többi elkészül.

    9

    Tálaláskor szórd meg friss petrezselyemmel, és kínálhatod citromszeletekkel, extra krémsajttal vagy egy könnyű fokhagymás mártogatóssal.

    A fokhagymás mártogatóshoz keverj össze krémsajtot, aprított fokhagymát, citromlevet és egy kevés olívaolajat.