Aprítsd fel a főtt vagy grillezett rákot, majd egy tálban keverd össze a citromlével, aprított petrezselyemmel és egy csipet fekete borssal.
A rákot ne aprítsd túl kicsire, hogy a gofriban érezhetőek legyenek a darabok. A citromlé segít kiemelni a rák ízét.
Olvaszd meg a vajat alacsony hőfokon, majd hagyd hűlni néhány percig.
A vajat ne hevítsd túl, csak olvaszd meg. A kihűtés azért fontos, hogy ne főzze meg a tojásokat a következő lépésben.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót, fekete borsot és fokhagymaport, hogy az alapanyagok egyenletesen eloszoljanak.
A fokhagymapor opcionális, de jól illik a rákhoz. A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Keverd össze alaposan.
A tojásokat verd fel habosra, ezáltal a gofri könnyebb és levegősebb lesz.
Öntsd a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára, majd add hozzá a krémes sajtot és az előkészített rákdarabokat.
A tésztát csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem keverednek. A túlkeverés kemény gofrikat eredményezhet. A krémsajt lágyítja a tésztát és gazdagabb ízt ad.
Melegítsd elő a gofrisütőt, majd enyhén kend meg vajjal vagy olívaolajjal, hogy a tészta ne ragadjon le.
A gofrisütőt alaposan melegítsd fel, mielőtt elkezdenéd sütni a gofrikat. Az olívaolaj egészségesebb alternatíva lehet a vaj helyett.
Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-5 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.
A sütési idő a gofrisütő típusától függ. Figyeld a gofrit, és vedd ki, ha aranybarna és ropogós.
Ismételd meg a sütési folyamatot a maradék tésztával, és tartsd melegen a gofrikat tálalásig.
A kész gofrikat melegen tarthatod egy előmelegített sütőben (kb. 100°C-on), amíg a többi elkészül.
Tálaláskor szórd meg friss petrezselyemmel, és kínálhatod citromszeletekkel, extra krémsajttal vagy egy könnyű fokhagymás mártogatóssal.
A fokhagymás mártogatóshoz keverj össze krémsajtot, aprított fokhagymát, citromlevet és egy kevés olívaolajat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.