Frissen készült rákos hamburger petrezselyemmel és citrommal

Rákos Hamburger

A rákos hamburger egy különleges tengeri fogás, amely könnyű, mégis laktató ételt kínál a tenger gyümölcseinek szerelmeseinek. A petrezselyem és a citromlé frissességet ad a rákpogácsának, míg a dijoni mustár enyhe csípősséggel gazdagítja az ízvilágot. Ez a burger tökéletes választás könnyed nyári vacsorákhoz vagy egy különleges tengeri élményhez, amelyet otthon is könnyedén elkészíthetsz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Rák hús (frissen főzött vagy konzerv)
4 db Hamburger zsemle (briós vagy teljes kiőrlésű)
2 ek. Majonéz
1 tk. Dijoni mustár
1 db Tojás
4 ek. Zsemlemorzsa
1 db Vöröshagyma (aprítva)
1 gerezd Fokhagyma (aprított)
1 ek. Citromlé
2 ek. Petrezselyem (friss, aprítva)
1 ek. Olívaolaj
4 db Salátalevél
1 db Uborka
1 db Paradicsom
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A főtt vagy konzerv rák húst alaposan csöpögtesd le, majd keverd össze az aprított vöröshagymával, fokhagymával, tojással, zsemlemorzsával, petrezselyemmel, citromlével, sóval és fekete borssal.

    A rák húst alaposan csöpögtesd le, hogy a pogácsák ne legyenek túl nedvesek. A zsemlemorzsa segít a massza összeállításában, de ne tegyél bele túl sokat, mert kemény lesz a végeredmény.

    2

    Formázz a masszából 4 egyenlő méretű rákpogácsát, majd tedd őket hűtőbe 15 percre, hogy megdermedjenek.

    A hűtés segít a pogácsáknak megtartani a formájukat sütés közben.

    3

    Forró serpenyőben vagy grillen, egy kevés olívaolajon süsd a rákpogácsákat 3-4 percig az egyik oldalon, majd fordítsd meg és süsd további 3-4 percig, amíg aranybarna lesz.

    A rákpogácsák könnyen odaéghetnek, ezért figyelj rájuk sütés közben és ne süsd túl magas hőfokon. Óvatosan forgasd őket, mert könnyen széteshetnek.

    4

    A hamburger zsemléket vágd félbe, majd vajjal megkenve pirítsd aranybarnára egy serpenyőben.

    A zsemléket a vágott felükkel lefelé tedd a serpenyőbe, így egyenletesen pirulnak.

    5

    A zsemle alsó felére kend a majonézt és a dijoni mustárt, majd helyezz rá egy salátalevelet.

    A mustár és majonéz arányát ízlés szerint változtathatod. Ha nincs dijoni mustárod, használhatsz helyette sima mustárt is.

    6

    Tedd rá a rákpogácsát, majd helyezd rá a paradicsomszeleteket és az uborkát.

    A zöldségek vastagságát úgy válaszd meg, hogy könnyen lehessen harapni a hamburgert.

    7

    A zsemle felső felét kend meg egy kevés extra majonézzel, mielőtt lezárod a hamburgert.

    A majonéz megakadályozza, hogy a zsemle átázzon a rákpogácsa nedvességétől.

    8

    Azonnal tálald friss citromkarikákkal és egy könnyű salátával kiegészítve.

    A citromkarika frissességet kölcsönöz a hamburgernek. A salátát érdemes könnyű, ecetes öntettel meglocsolni.