A főtt vagy konzerv rák húst alaposan csöpögtesd le, majd keverd össze az aprított vöröshagymával, fokhagymával, tojással, zsemlemorzsával, petrezselyemmel, citromlével, sóval és fekete borssal.
A rák húst alaposan csöpögtesd le, hogy a pogácsák ne legyenek túl nedvesek. A zsemlemorzsa segít a massza összeállításában, de ne tegyél bele túl sokat, mert kemény lesz a végeredmény.
Formázz a masszából 4 egyenlő méretű rákpogácsát, majd tedd őket hűtőbe 15 percre, hogy megdermedjenek.
A hűtés segít a pogácsáknak megtartani a formájukat sütés közben.
Forró serpenyőben vagy grillen, egy kevés olívaolajon süsd a rákpogácsákat 3-4 percig az egyik oldalon, majd fordítsd meg és süsd további 3-4 percig, amíg aranybarna lesz.
A rákpogácsák könnyen odaéghetnek, ezért figyelj rájuk sütés közben és ne süsd túl magas hőfokon. Óvatosan forgasd őket, mert könnyen széteshetnek.
A hamburger zsemléket vágd félbe, majd vajjal megkenve pirítsd aranybarnára egy serpenyőben.
A zsemléket a vágott felükkel lefelé tedd a serpenyőbe, így egyenletesen pirulnak.
A zsemle alsó felére kend a majonézt és a dijoni mustárt, majd helyezz rá egy salátalevelet.
A mustár és majonéz arányát ízlés szerint változtathatod. Ha nincs dijoni mustárod, használhatsz helyette sima mustárt is.
Tedd rá a rákpogácsát, majd helyezd rá a paradicsomszeleteket és az uborkát.
A zöldségek vastagságát úgy válaszd meg, hogy könnyen lehessen harapni a hamburgert.
A zsemle felső felét kend meg egy kevés extra majonézzel, mielőtt lezárod a hamburgert.
A majonéz megakadályozza, hogy a zsemle átázzon a rákpogácsa nedvességétől.
Azonnal tálald friss citromkarikákkal és egy könnyű salátával kiegészítve.
A citromkarika frissességet kölcsönöz a hamburgernek. A salátát érdemes könnyű, ecetes öntettel meglocsolni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.