Főzd meg a ramen tésztát a csomagoláson található utasítás szerint, majd szűrd le és hagyd kihűlni.
Fontos, hogy a tészta ne legyen túlfőve, mert akkor nehezebb lesz vele dolgozni a palacsintában. Ha a ramenhez tartozik fűszerkeverék, azt tedd félre, később felhasználhatod.
Egy nagy tálban keverd össze a tojásokat, a szójaszószt, a szezámolajat és a vizet.
A szezámolaj intenzív íze miatt érdemes óvatosan adagolni, nehogy elnyomja a többi ízt. Ha nincs szezámolajad, helyettesítheted egy kevés növényi olajjal.
Add hozzá a lisztet, a sütőport, a sót és a borsot, majd keverd simára a masszát.
A sütőpor segít, hogy a palacsinta könnyebb és levegősebb legyen. Ügyelj rá, hogy ne maradjanak lisztcsomók a tésztában.
Aprítsd fel a zöldhagymát és keverd hozzá a tésztához.
A zöldhagyma friss, üde ízt ad a palacsintának. Ha szereted a csípős ízeket, adhatsz hozzá egy kevés aprított chilit is.
Melegíts egy serpenyőt közepes lángon, és kend meg egy kevés olívaolajjal.
Fontos, hogy a serpenyő megfelelően fel legyen forrósítva, mielőtt a tésztát beleöntöd, különben a palacsinta nem fog szépen átsülni.
Oszlasd el a tésztás keveréket a serpenyőben, és formázz belőle palacsinta alakot.
Ne tegyél túl sok tésztát a serpenyőbe egyszerre, mert akkor a palacsinta nehezen fog átsülni és könnyen elszakadhat.
Süsd kb. 3-4 percig, amíg az alja aranybarna lesz, majd fordítsd meg és süsd további 3 percig.
A palacsinta akkor van kész, ha mindkét oldala aranybarna és a belseje is átsült. Ha túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a lángot.
Szórd meg szezámmaggal és extra zöldhagymával a tálalás előtt.
A szezámmag és a zöldhagyma nem csak ízletesebbé teszi a palacsintát, hanem szép dekoráció is.
Tálald forrón, szójaszósszal vagy csípős majonézzel kínálva.
A szójaszósz és a csípős majonéz remekül illik a ramen palacsintához, de kísérletezhetsz más mártásokkal is, például édes chiliszósszal vagy teriyaki szósszal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.