Ramen pancake tálalva

Ramen pancake

A ramen pancake egy modern japán street food ihlette étel, amely a hagyományos ramen tésztát palacsinta formájában kínálja. A ropogós külső és a puha belső kombinációja egyedülálló textúrát ad, amely tökéletes választás gyors ebédként vagy vacsoraként. Az étel a népszerű okonomiyaki japán palacsinta alternatívájaként jött létre, és remek alapja lehet különböző feltéteknek, például szójaszósznak, majonéznek vagy csípős önteteknek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Ramen tészta
2 db Tojás
15 ml Szójaszósz
10 ml Szezámolaj
15 g Zöldhagyma
5 g Szezámmag
5 g Sütőpor
50 g Liszt
50 ml Víz
0.5 tk.
0.25 tk. Bors
15 ml Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a ramen tésztát a csomagoláson található utasítás szerint, majd szűrd le és hagyd kihűlni.

    Fontos, hogy a tészta ne legyen túlfőve, mert akkor nehezebb lesz vele dolgozni a palacsintában. Ha a ramenhez tartozik fűszerkeverék, azt tedd félre, később felhasználhatod.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a tojásokat, a szójaszószt, a szezámolajat és a vizet.

    A szezámolaj intenzív íze miatt érdemes óvatosan adagolni, nehogy elnyomja a többi ízt. Ha nincs szezámolajad, helyettesítheted egy kevés növényi olajjal.

    3

    Add hozzá a lisztet, a sütőport, a sót és a borsot, majd keverd simára a masszát.

    A sütőpor segít, hogy a palacsinta könnyebb és levegősebb legyen. Ügyelj rá, hogy ne maradjanak lisztcsomók a tésztában.

    4

    Aprítsd fel a zöldhagymát és keverd hozzá a tésztához.

    A zöldhagyma friss, üde ízt ad a palacsintának. Ha szereted a csípős ízeket, adhatsz hozzá egy kevés aprított chilit is.

    5

    Melegíts egy serpenyőt közepes lángon, és kend meg egy kevés olívaolajjal.

    Fontos, hogy a serpenyő megfelelően fel legyen forrósítva, mielőtt a tésztát beleöntöd, különben a palacsinta nem fog szépen átsülni.

    6

    Oszlasd el a tésztás keveréket a serpenyőben, és formázz belőle palacsinta alakot.

    Ne tegyél túl sok tésztát a serpenyőbe egyszerre, mert akkor a palacsinta nehezen fog átsülni és könnyen elszakadhat.

    7

    Süsd kb. 3-4 percig, amíg az alja aranybarna lesz, majd fordítsd meg és süsd további 3 percig.

    A palacsinta akkor van kész, ha mindkét oldala aranybarna és a belseje is átsült. Ha túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a lángot.

    8

    Szórd meg szezámmaggal és extra zöldhagymával a tálalás előtt.

    A szezámmag és a zöldhagyma nem csak ízletesebbé teszi a palacsintát, hanem szép dekoráció is.

    9

    Tálald forrón, szójaszósszal vagy csípős majonézzel kínálva.

    A szójaszósz és a csípős majonéz remekül illik a ramen palacsintához, de kísérletezhetsz más mártásokkal is, például édes chiliszósszal vagy teriyaki szósszal.