A marhahúst vágd kb. 3-4 cm-es kockákra. Ha szükséges, távolítsd el a nagyobb zsíros vagy inas részeket.
Minél egyenletesebbek a húsdarabok, annál egyenletesebben fognak megpuhulni a főzés során.
A hagymát, fokhagymát, gyömbért és citromnádat vágd apróra vagy turmixold össze pasztává. Ez adja a rendang alapját.
Ha nincs turmixod, reszelheted is az összetevőket, így intenzívebb lesz az íz.
Egy nagy, vastag falú lábasban hevíts olajat, majd pirítsd meg benne a fűszerpasztát 5-6 percig, míg illatos nem lesz.
Közepes lángon dolgozz, nehogy megégjenek a fűszerek – folyamatosan kevergesd.
Add hozzá a marhahúst, keverd össze a fűszeralappal, és pirítsd fehéredésig. Ezután öntsd fel a kókusztejjel.
A kókusztejet mindig alaposan rázd fel felhasználás előtt, hogy ne maradjon alul a sűrűje.
Szórd bele a kurkumát, koriandert, csiliport és sót. Keverd össze, majd lefedve főzd alacsony lángon 1,5-2 órán át, időnként megkeverve.
Ha túl sűrűsödne, kevés vízzel pótolhatod, de ne legyen túl leveses – a rendang sűrű és ragacsos állagú.
A főzés végére a hús puhává és szaftossá válik, a szósz pedig sűrűre redukálódik. Tálald főtt rizzsel vagy párolt zöldségekkel.
A rendang másnapra még finomabb – hagyd pihenni egy éjszakát a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.