Répås spårgakrémleves tålalva

Répås spårgakrémleves

A spĂĄrga a tavasz egyik elsƑ friss zöldsĂ©ge, amelyet mĂĄr az Ăłkori Egyiptomban is fogyasztottak. A sĂĄrgarĂ©pa Ă©des Ă­zĂ©vel tökĂ©letesen harmonizĂĄl, Ă©s kivĂĄlĂł alapja lehet egy könnyƱ, mĂ©gis Ă­zgazdag levesnek. A rĂ©pĂĄs spĂĄrgakrĂ©mleves modern recept, amely a francia krĂ©mlevesek technikĂĄjĂĄt ötvözi a magyar konyha termĂ©szetes alapanyagaival. Ahogy a zöldsĂ©gek lassan pĂĄrolĂłdnak, Ă©s az illatok belengik a konyhĂĄt, elƑre Ă©rezni lehet a tavasz ĂŒdesĂ©gĂ©t. Ez a leves nemcsak egĂ©szsĂ©ges Ă©s tĂĄplĂĄlĂł, de lĂĄtvĂĄnyĂĄban is frissĂ­tƑ. Tipp: ha egy csipet frissen reszelt szerecsendiĂłt is adsz hozzĂĄ, mĂ©g karakteresebb Ă­zvilĂĄgot kapsz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
530 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 400 g SĂĄrgarĂ©pa
⭕ 300 g Zöld spĂĄrga
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 30 g Vaj
⭕ 750 ml ZöldsĂ©galaplĂ©
⭕ 150 ml FƑzƑtejszín
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A sĂĄrgarĂ©pĂĄt hĂĄmozd meg Ă©s karikĂĄzd fel. A spĂĄrgĂĄt mosd meg, a fĂĄs vĂ©geit vĂĄgd le, Ă©s darabold fel kisebb rĂ©szekre. A spĂĄrgafejeket kĂŒlön tedd fĂ©lre a tĂĄlalĂĄshoz.

    A spĂĄrgĂĄt hajlĂ­tsd meg, ott fog eltörni, ahol a fĂĄs rĂ©sz kezdƑdik. A spĂĄrgafejeket ne fƑzd tĂșl, mert elvesztik a szĂ­nĂŒket Ă©s az ĂĄllagukat.

    2

    A hagymĂĄt Ă©s a fokhagymĂĄt hĂĄmozd meg Ă©s vĂĄgd aprĂłra. Egy lĂĄbasban olvaszd meg a vajat, majd pĂĄrold ĂŒvegesre a hagymĂĄt 3-4 perc alatt. Add hozzĂĄ a fokhagymĂĄt, Ă©s pirĂ­tsd mĂ©g 1 percig.

    A hagymåt alacsony långon pårold, hogy ne égjen meg. A fokhagymåt csak a végén add hozzå, mert hamar megég.

    3

    Tedd bele a rĂ©pĂĄt Ă©s a spĂĄrga feldarabolt szĂĄrait, majd öntsd fel az alaplĂ©vel. Forrald fel, Ă©s fƑzd 20-25 percig, amĂ­g a zöldsĂ©gek megpuhulnak.

    Ha nincs alaplé, hasznålhatsz vizet is, de az alaplével sokkal ízletesebb lesz a leves.

    4

    Vedd le a tƱzrƑl Ă©s botmixerrel pĂŒrĂ©sĂ­tsd teljesen simĂĄra. Tipp: ha selymesebb ĂĄllagot szeretnĂ©l, szƱrd ĂĄt finom szƱrƑn is.

    PĂŒrĂ©sĂ­tĂ©s közben figyelj, hogy a forrĂł leves ne fröccsenjen ki. Ha nincs botmixer, hasznĂĄlhatsz turmixgĂ©pet is, de ebben az esetben hagyd hƱlni a levest egy kicsit.

    5

    Add hozzĂĄ a fƑzƑtejszĂ­nt, sĂłt Ă©s borsot, majd keverd össze. MelegĂ­tsd Ășjra, de ne forrald, hogy a tejszĂ­n ne csapĂłdjon ki.

    A tejszínt lassan adagold, folyamatosan kevergetve, hogy ne csapódjon ki. Kóstold meg, és ízlés szerint ållítsd a só-bors arånyt.

    6

    A félretett spårgafejeket egy kevés vajon pårold 2-3 percig, majd hasznåld a leves tålalåsåhoz díszítésként. Tipp: egy kevés reszelt parmezånnal is megszórhatod a tetejét.

    A spĂĄrgafejeket ne pĂĄrold tĂșl, hogy roppanĂłsak maradjanak. A parmezĂĄn helyett hasznĂĄlhatsz mĂĄs kemĂ©ny sajtot is.