Revani gluténmentes liszttel készítve, narancsos sziruppal átitatott süteményszeletek

Revani gluténmentes liszttel

A revani az egyik legismertebb keleti édesség, amelyet hagyományosan búzadarával és joghurttal készítenek. Ez a gluténmentes változat azoknak készült, akik nem fogyaszthatnak hagyományos lisztet, de nem akarnak lemondani a klasszikus ízélményről. A gluténmentes liszt és gríz kombinációja megőrzi a sütemény jellegzetes állagát. A narancshéj és narancslé frissítő, illatos karaktert kölcsönöz, a szirup pedig a szaftosságról gondoskodik. Technikai tipp: ügyelj arra, hogy minden alapanyag valóban gluténmentes tanúsítvánnyal rendelkezzen. Ez az édesség tökéletes választás lisztérzékenyek számára is ünnepi alkalmakra vagy hétvégi desszertként.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 55 perc
2150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
100 g Gluténmentes liszt
200 g Búzadara (gluténmentes)
200 g Joghurt
150 g Cukor
3 db Tojás
100 ml Napraforgóolaj
1 cs. Sütőpor (gluténmentes)
1 db Narancshéj
300 ml Víz (sziruphoz)
200 g Cukor (sziruphoz)
2 ek. Narancslé (sziruphoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd el először a szirupot: a vizet, a cukrot és a narancslevet forrald össze, majd kis lángon főzd még 10 percig. Ezután tedd félre és hagyd teljesen kihűlni.

    A hideg szirupot mindig forró süteményre öntsd, hogy egyenletesen szívódjon fel.

    2

    Verd fel a tojásokat a cukorral legalább 5 percig, amíg világos, habos állagot nem kapsz.

    Minél tovább kevered, annál levegősebb lesz a tészta – ne rövidítsd le ezt a lépést!

    3

    Add hozzá a joghurtot, az olajat és a frissen reszelt narancshéjat, majd keverd simára.

    A narancshéj frissességet ad a tésztának – csak a sárga réteget reszeld, ne a fehéret!

    4

    Külön tálban keverd össze a gluténmentes lisztet, a gluténmentes búzadarát és a sütőport. Add fokozatosan a tojásos keverékhez, és keverd össze csomómentesre.

    Spatulával dolgozz, hogy ne törd össze a tojásos habot.

    5

    Öntsd a masszát egy kivajazott, gluténmentes liszttel meghintett tepsibe (kb. 20x30 cm), és hagyd pihenni 10 percig.

    A pihentetés alatt a gríz megduzzad, és a sütemény szebben sül.

    6

    Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 30–35 percig, míg aranybarna nem lesz. Tűpróbával ellenőrizd a belsejét.

    Ha a tű tisztán jön ki, a sütemény elkészült – ne süsd túl, mert kiszáradhat!

    7

    A forró tésztát vágd be, majd kanalazd rá a hideg szirupot. Hagyd teljesen felszívódni legalább 1 órán keresztül.

    Több részletben öntsd rá a szirupot, hogy ne ázzon el hirtelen a tészta.

    8

    Tálaláskor díszítheted friss narancshéjjal vagy kevés darált mandulával.

    A mandula textúrát ad, de csak akkor használd, ha nincs diófélékre allergiás vendég!