Revani mascarponés krémmel tálalva, aranybarna szeletek és fehér krémréteg a tetején

Revani mascarponés krémmel

A revani a közel-keleti konyhák egyik legnépszerűbb süteménye, amely hagyományosan búzadarával, joghurttal és édes sziruppal készül. A mascarponés krémmel gazdagított változat modern csavart ad ennek a klasszikus desszertnek. A puha, szaftos tésztára kerülő könnyű krém elegánssá és még kifinomultabbá teszi a fogást. Technikai tipp: ügyelj rá, hogy a tészta teljesen kihűljön, mielőtt rákerül a mascarponés krém, így az nem olvad le. Ez a sütemény különösen alkalmas ünnepi alkalmakra, családi összejövetelekre vagy bármilyen eseményre, ahol egy mutatós, mégis könnyen elkészíthető desszertre van szükség.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 1 óra 5 perc
2900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Búzadara
100 g Liszt
200 g Joghurt
150 g Cukor
3 db Tojás
100 ml Napraforgóolaj
1 cs. Sütőpor
1 db Citromhéj
300 ml Víz (sziruphoz)
200 g Cukor (sziruphoz)
2 ek. Citromlé (sziruphoz)
250 g Mascarpone
150 ml Tejszín (habtejszín)
1 cs. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Először készítsd el a szirupot: a vizet, a cukrot és a citromlevet forrald össze, majd kis lángon főzd 10 percig. Ezután hagyd teljesen kihűlni.

    A hideg szirupot mindig forró süteményre öntsd, hogy egyenletesen beszívódjon.

    2

    Verd fel a tojásokat a cukorral habosra kb. 5 perc alatt, amíg világos és könnyű állagot kapsz.

    A habosra vert tojás-cukor keverék adja a sütemény puhaságát – ne siess ezzel!

    3

    Add hozzá a joghurtot, az olajat és a reszelt citromhéjat, majd keverd simára.

    Csak a citrom sárga héját reszeld le – a fehér rész keserű lehet.

    4

    Keverd össze a lisztet, a búzadarát és a sütőport, majd apránként add a nedves keverékhez. Keverd csomómentesre.

    Ne keverd túl a masszát, különben tömör lehet a tészta.

    5

    Öntsd a tésztát kivajazott, lisztezett tepsibe (kb. 20x30 cm), egyengesd el, majd hagyd pihenni 10 percig sütés előtt.

    A pihentetés alatt a gríz megszívja magát, így egyenletesebb lesz az állag.

    6

    Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 30–35 percig, amíg aranybarnára sül. Ellenőrizd tűpróbával.

    Ha a tű tisztán jön ki, a tészta tökéletesen átsült.

    7

    Amint kivetted a sütőből, vágd be a tésztát, majd öntsd rá egyenletesen a kihűlt szirupot. Hagyd teljesen kihűlni és beszívódni.

    A szirupot mindig lassan kanalazd a süteményre, hogy jól eloszoljon.

    8

    A krémhez verd fel a hideg tejszínt, majd óvatosan keverd hozzá a mascarponét és a vaníliás cukrot, amíg sima, habos állagot kapsz.

    A mascarponét előtte keverd át, hogy ne maradjanak csomók a krémben.

    9

    A teljesen kihűlt süteményt szeleteld fel, és minden szelet tetejére kanalazz a mascarponés krémből.

    A tálalás előtt hűtsd vissza, hogy a krém megdermedjen a tetején.