Először készítsd el a szirupot: a vizet, a cukrot és a citromlevet forrald össze, majd kis lángon főzd 10 percig. Ezután hagyd teljesen kihűlni.
A hideg szirupot mindig forró süteményre öntsd, hogy egyenletesen beszívódjon.
Verd fel a tojásokat a cukorral habosra kb. 5 perc alatt, amíg világos és könnyű állagot kapsz.
A habosra vert tojás-cukor keverék adja a sütemény puhaságát – ne siess ezzel!
Add hozzá a joghurtot, az olajat és a reszelt citromhéjat, majd keverd simára.
Csak a citrom sárga héját reszeld le – a fehér rész keserű lehet.
Keverd össze a lisztet, a búzadarát és a sütőport, majd apránként add a nedves keverékhez. Keverd csomómentesre.
Ne keverd túl a masszát, különben tömör lehet a tészta.
Öntsd a tésztát kivajazott, lisztezett tepsibe (kb. 20x30 cm), egyengesd el, majd hagyd pihenni 10 percig sütés előtt.
A pihentetés alatt a gríz megszívja magát, így egyenletesebb lesz az állag.
Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 30–35 percig, amíg aranybarnára sül. Ellenőrizd tűpróbával.
Ha a tű tisztán jön ki, a tészta tökéletesen átsült.
Amint kivetted a sütőből, vágd be a tésztát, majd öntsd rá egyenletesen a kihűlt szirupot. Hagyd teljesen kihűlni és beszívódni.
A szirupot mindig lassan kanalazd a süteményre, hogy jól eloszoljon.
A krémhez verd fel a hideg tejszínt, majd óvatosan keverd hozzá a mascarponét és a vaníliás cukrot, amíg sima, habos állagot kapsz.
A mascarponét előtte keverd át, hogy ne maradjanak csomók a krémben.
A teljesen kihűlt süteményt szeleteld fel, és minden szelet tetejére kanalazz a mascarponés krémből.
A tálalás előtt hűtsd vissza, hogy a krém megdermedjen a tetején.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.