Revani pisztáciával megszórva, sziruppal leöntve

Revani pisztáciával megszórva

A Revani egy klasszikus török édesség, amelyet különféle variációkban készítenek, és az egyik legnépszerűbb a pisztáciával megszórt változata. A piskóta könnyed és frissítő, miközben a szirup gazdag és édességet ad a tésztának. A pisztácia hozzáadásával egy új textúrát és ízt kapunk, amely különlegessé teszi a desszertet. A Revani története az oszmán időkig nyúlik vissza, és a mai napig az egyik legismertebb és legkedveltebb édesség a török konyhában.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Búzaliszt
200 g Cukor
4 db Tojás
1 ek. Sütőpor
100 ml Tej
100 ml Olaj
1 ek. Vaníliás cukor
200 ml Sziruphoz: víz
150 g Sziruphoz: cukor
50 g Pisztácia

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat verd fel a cukorral, amíg világos és habos nem lesz. Add hozzá a vaníliás cukrot, az olajat, majd keverd jól össze.

    A tojásokat és cukrot alaposan verd fel, hogy a piskóta levegős és könnyű legyen.

    2

    A lisztet és a sütőport szitáld bele a tojásos keverékbe. Alaposan keverd össze, hogy ne maradjon csomó a tésztában.

    A sütőport ne hagyd el, mert ez adja meg a piskóta könnyedségét.

    3

    Öntsd a tésztát egy kivajazott, lisztezett formába, és süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig, amíg a teteje aranybarna és a tűpróba sikeres.

    A tésztát tedd közepes hőmérsékletű sütőbe, hogy egyenletesen sülje meg.

    4

    Míg a piskóta sül, készítsd el a szirupot: forrald össze a vízet és a cukrot, és hagyd pár percig főni, amíg a cukor teljesen feloldódik.

    Ne főzd túl a szirupot, mert akkor karamellizálódik, és nehezebben szívódik fel a piskótába.

    5

    A piskótát, miután megsült, vágd fel és öntsd rá a még meleg szirupot. Hagyd, hogy a piskóta teljesen átvegye a szirupot.

    Ha nem elég nedves, öntsd rá a szirupot még egyszer, hogy biztosan átjárja a tésztát.

    6

    Miután a szirupot teljesen beszívta, szórd meg a pisztáciával, hogy extra roppanós textúrát és ízt adjon a süteménynek.

    Frissen őrölt pisztáciával még finomabbá teheted.

    7

    Hagyd egy kicsit pihenni a süteményt, hogy a szirup jól összeérjen, majd tálald.