A tojásokat verd fel a cukorral, amíg világos és habos nem lesz. Add hozzá a vaníliás cukrot, az olajat, majd keverd jól össze.
A tojásokat és cukrot alaposan verd fel, hogy a piskóta levegős és könnyű legyen.
A lisztet és a sütőport szitáld bele a tojásos keverékbe. Alaposan keverd össze, hogy ne maradjon csomó a tésztában.
A sütőport ne hagyd el, mert ez adja meg a piskóta könnyedségét.
Öntsd a tésztát egy kivajazott, lisztezett formába, és süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig, amíg a teteje aranybarna és a tűpróba sikeres.
A tésztát tedd közepes hőmérsékletű sütőbe, hogy egyenletesen sülje meg.
Míg a piskóta sül, készítsd el a szirupot: forrald össze a vízet és a cukrot, és hagyd pár percig főni, amíg a cukor teljesen feloldódik.
Ne főzd túl a szirupot, mert akkor karamellizálódik, és nehezebben szívódik fel a piskótába.
A piskótát, miután megsült, vágd fel és öntsd rá a még meleg szirupot. Hagyd, hogy a piskóta teljesen átvegye a szirupot.
Ha nem elég nedves, öntsd rá a szirupot még egyszer, hogy biztosan átjárja a tésztát.
Miután a szirupot teljesen beszívta, szórd meg a pisztáciával, hogy extra roppanós textúrát és ízt adjon a süteménynek.
Frissen őrölt pisztáciával még finomabbá teheted.
Hagyd egy kicsit pihenni a süteményt, hogy a szirup jól összeérjen, majd tálald.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.