A di贸t v谩gd durv谩ra, majd egy serpeny艖ben, alacsony l谩ngon pir铆tsd meg, am铆g enyh茅n aranybarna lesz. Adj hozz谩 10 g vajat 茅s a m茅zet, majd keverd j贸l 枚ssze. Ter铆tsd ki s眉t艖pap铆rra 茅s hagyd teljesen kih疟lni.
A di贸 pir铆t谩sakor figyelj, hogy ne 茅gjen meg, mert keser疟 lesz. A folyamatos kever茅s seg铆t, hogy egyenletesen piruljon.
Egy k枚zepes l谩basban meleg铆tsd fel a tejet 茅s a tejsz铆nt k枚zepes l谩ngon, de ne hagyd felforrni. Adj hozz谩 100 g cukrot 茅s keverd, am铆g fel nem old贸dik.
A tej 茅s tejsz铆n meleg铆t茅se k枚zben figyelj, hogy ne forrjon fel, mert ez befoly谩solhatja a fagylalt v茅gs艖 谩llag谩t.
Egy t谩lban keverd 枚ssze a toj谩ss谩rg谩j谩kat a marad茅k 50 g cukorral, am铆g vil谩gos 茅s habos 谩llagot nem kap. Ez biztos铆tja a fagylalt sima, kr茅mes 谩llag谩t.
A toj谩ss谩rg谩j谩t 茅s a cukrot addig keverd, am铆g a kever茅k sz铆ne vil谩gosabb nem lesz, 茅s a cukor teljesen fel nem old贸dik. Ez a l茅p茅s fontos a megfelel艖 谩llag el茅r茅s茅hez.
Lassan 枚nts egy kev茅s forr贸 tejkever茅ket a toj谩ss谩rg谩j谩khoz, folyamatos kever茅s mellett. Ez a l茅p茅s megakad谩lyozza, hogy a toj谩s kicsap贸djon.
Ez a temper谩l谩s nagyon fontos! A forr贸 tejet nagyon lassan, v茅kony sug谩rban csorgasd a toj谩ss谩rg谩j谩khoz, mik枚zben folyamatosan kevered, hogy a toj谩s ne f艖j枚n meg.
脰ntsd vissza a toj谩sos kever茅ket a l谩basba, 茅s alacsony l谩ngon f艖zd folyamatos kever茅s mellett, am铆g a kever茅k bes疟r疟s枚dik 茅s bevonja a kan谩l h谩tulj谩t. Ne hagyd felforrni!
A kr茅m f艖z茅se k枚zben nagyon figyelj, hogy ne forrald fel, mert a toj谩s kicsap贸dhat. A megfelel艖 谩llag akkor j贸, ha a kr茅m bevonja a kan谩l h谩tulj谩t, 茅s ha az ujjaddal v茅gigh煤zod a kan谩lon, a vonal nem folyik 枚ssze azonnal.
Vedd le a t疟zr艖l, add hozz谩 a van铆lia kivonatot, majd hagyd teljesen kih疟lni. Ezut谩n tedd h疟t艖be legal谩bb 4 贸r谩ra, vagy egy 茅jszak谩ra.
A teljes kih疟l茅s 茅s a h疟t艖ben val贸 pihentet茅s seg铆t, hogy a fagylaltalap megfelel艖en 枚ssze茅rjenek az 铆zek, 茅s a fagylalt kr茅mesebb legyen.
脰ntsd a fagylaltalapot fagylaltg茅pbe, 茅s a gy谩rt贸 utas铆t谩sai szerint k茅sz铆tsd el a fagylaltot. Ha nincs fagylaltg茅ped, fagyaszd le, 茅s f茅l贸r谩nk茅nt keverd 谩t egy vill谩val, hogy kr茅mes 谩llagot kapj.
A fagylaltg茅p haszn谩lata a legide谩lisabb a kr茅mes 谩llag el茅r茅s茅hez. Ha nincs g茅ped, akkor a gyakori 谩tkever茅s seg铆t megel艖zni a j茅gkrist谩lyok kialakul谩s谩t.
Amikor a fagylalt f茅lig megszil谩rdult, add hozz谩 a ropog贸s di贸t 茅s 贸vatosan keverd bele. Ezut谩n fagyaszd tov谩bb, am铆g el茅ri a k铆v谩nt 谩llagot.
Ha t煤l kor谩n adod hozz谩 a di贸t, akkor az le眉lepedhet az alj谩ra. A f茅lig fagyott 谩llapotban a di贸 egyenletesebben oszlik el a fagylaltban.
T谩lal谩s el艖tt hagyd a fagylaltot p谩r percig szobah艖m茅rs茅kleten, hogy k枚nnyebben kanalazhat贸 legyen.
A fagylaltot k枚nnyebb kanalazni, ha p谩r percig szobah艖m茅rs茅kleten hagyod, de ne hagyd t煤l sok谩ig, mert megolvad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.