Ropog贸s di贸s fagylalt t谩lalva

Ropog贸s di贸s fagylalt

A di贸s fagylalt egy klasszikus desszert, amelyet a di贸 kellemesen ropog贸s text煤r谩ja 茅s a kr茅mes fagylalt kombin谩ci贸ja tesz k眉l枚nlegess茅. A di贸t r茅g贸ta haszn谩lj谩k 茅dess茅gekhez vil谩gszerte, 茅s k眉l枚n枚sen n茅pszer疟 az olasz gelatok k枚z枚tt. Ez a recept a hagyom谩nyos fagylaltk茅sz铆t茅si technik谩kat 枚tv枚zi a modern h谩zi m贸dszerekkel, 铆gy ak谩r fagylaltg茅p n茅lk眉l is elk茅sz铆theted. T枚k茅letes v谩laszt谩s ny谩ri napokra, de egy 眉nnepi desszertasztalon is meg谩llja a hely茅t. Ha egy kis extr谩ra v谩gysz, pr贸b谩ld ki karamell枚ntettel vagy egy csipet fah茅jjal meghintve!

El艖k茅sz眉let 20 perc
Elk茅sz铆t茅s 15 perc
Teljes 35 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 6
500 ml Tej
250 ml Tejsz铆n
150 g Krist谩lycukor
5 ml Van铆lia kivonat
4 db Toj谩ss谩rg谩ja
100 g Di贸
20 g M茅z
10 g Vaj

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A di贸t v谩gd durv谩ra, majd egy serpeny艖ben, alacsony l谩ngon pir铆tsd meg, am铆g enyh茅n aranybarna lesz. Adj hozz谩 10 g vajat 茅s a m茅zet, majd keverd j贸l 枚ssze. Ter铆tsd ki s眉t艖pap铆rra 茅s hagyd teljesen kih疟lni.

    A di贸 pir铆t谩sakor figyelj, hogy ne 茅gjen meg, mert keser疟 lesz. A folyamatos kever茅s seg铆t, hogy egyenletesen piruljon.

    2

    Egy k枚zepes l谩basban meleg铆tsd fel a tejet 茅s a tejsz铆nt k枚zepes l谩ngon, de ne hagyd felforrni. Adj hozz谩 100 g cukrot 茅s keverd, am铆g fel nem old贸dik.

    A tej 茅s tejsz铆n meleg铆t茅se k枚zben figyelj, hogy ne forrjon fel, mert ez befoly谩solhatja a fagylalt v茅gs艖 谩llag谩t.

    3

    Egy t谩lban keverd 枚ssze a toj谩ss谩rg谩j谩kat a marad茅k 50 g cukorral, am铆g vil谩gos 茅s habos 谩llagot nem kap. Ez biztos铆tja a fagylalt sima, kr茅mes 谩llag谩t.

    A toj谩ss谩rg谩j谩t 茅s a cukrot addig keverd, am铆g a kever茅k sz铆ne vil谩gosabb nem lesz, 茅s a cukor teljesen fel nem old贸dik. Ez a l茅p茅s fontos a megfelel艖 谩llag el茅r茅s茅hez.

    4

    Lassan 枚nts egy kev茅s forr贸 tejkever茅ket a toj谩ss谩rg谩j谩khoz, folyamatos kever茅s mellett. Ez a l茅p茅s megakad谩lyozza, hogy a toj谩s kicsap贸djon.

    Ez a temper谩l谩s nagyon fontos! A forr贸 tejet nagyon lassan, v茅kony sug谩rban csorgasd a toj谩ss谩rg谩j谩khoz, mik枚zben folyamatosan kevered, hogy a toj谩s ne f艖j枚n meg.

    5

    脰ntsd vissza a toj谩sos kever茅ket a l谩basba, 茅s alacsony l谩ngon f艖zd folyamatos kever茅s mellett, am铆g a kever茅k bes疟r疟s枚dik 茅s bevonja a kan谩l h谩tulj谩t. Ne hagyd felforrni!

    A kr茅m f艖z茅se k枚zben nagyon figyelj, hogy ne forrald fel, mert a toj谩s kicsap贸dhat. A megfelel艖 谩llag akkor j贸, ha a kr茅m bevonja a kan谩l h谩tulj谩t, 茅s ha az ujjaddal v茅gigh煤zod a kan谩lon, a vonal nem folyik 枚ssze azonnal.

    6

    Vedd le a t疟zr艖l, add hozz谩 a van铆lia kivonatot, majd hagyd teljesen kih疟lni. Ezut谩n tedd h疟t艖be legal谩bb 4 贸r谩ra, vagy egy 茅jszak谩ra.

    A teljes kih疟l茅s 茅s a h疟t艖ben val贸 pihentet茅s seg铆t, hogy a fagylaltalap megfelel艖en 枚ssze茅rjenek az 铆zek, 茅s a fagylalt kr茅mesebb legyen.

    7

    脰ntsd a fagylaltalapot fagylaltg茅pbe, 茅s a gy谩rt贸 utas铆t谩sai szerint k茅sz铆tsd el a fagylaltot. Ha nincs fagylaltg茅ped, fagyaszd le, 茅s f茅l贸r谩nk茅nt keverd 谩t egy vill谩val, hogy kr茅mes 谩llagot kapj.

    A fagylaltg茅p haszn谩lata a legide谩lisabb a kr茅mes 谩llag el茅r茅s茅hez. Ha nincs g茅ped, akkor a gyakori 谩tkever茅s seg铆t megel艖zni a j茅gkrist谩lyok kialakul谩s谩t.

    8

    Amikor a fagylalt f茅lig megszil谩rdult, add hozz谩 a ropog贸s di贸t 茅s 贸vatosan keverd bele. Ezut谩n fagyaszd tov谩bb, am铆g el茅ri a k铆v谩nt 谩llagot.

    Ha t煤l kor谩n adod hozz谩 a di贸t, akkor az le眉lepedhet az alj谩ra. A f茅lig fagyott 谩llapotban a di贸 egyenletesebben oszlik el a fagylaltban.

    9

    T谩lal谩s el艖tt hagyd a fagylaltot p谩r percig szobah艖m茅rs茅kleten, hogy k枚nnyebben kanalazhat贸 legyen.

    A fagylaltot k枚nnyebb kanalazni, ha p谩r percig szobah艖m茅rs茅kleten hagyod, de ne hagyd t煤l sok谩ig, mert megolvad.