A báránybordákat tisztítsd meg, majd sózd és borsozd mindkét oldalukat.
A hús minőségén sok múlik. Keresd a friss, márványozott húsú bordákat.
Készítsd el a pácot: keverd össze az olívaolajat, a citromlevet, az apróra vágott rozmaringot és a zúzott fokhagymát.
A pácba tehetsz egy kevés mustárt is, hogy még intenzívebb legyen az íze.
Helyezd a báránybordákat egy tálba, öntsd rájuk a pácot, és masszírozd bele alaposan. Fedd le, és hagyd pácolódni a hűtőben legalább 2 órán át.
Minél tovább pácolódik a hús, annál ízletesebb lesz. Ha van időd, akár egy egész éjszakán át is pácolhatod.
Melegíts fel egy grillserpenyőt közepes lángon. A bepácolt báránybordákat süsd mindkét oldalukon 3-4 percig, amíg szép aranybarna kérget nem kapnak.
Ne süsd túl a húst, mert kiszáradhat. A bárányborda akkor a legfinomabb, ha belül rózsaszín marad.
Tálald a rozmaringos báránybordákat forrón, sült zöldségekkel vagy friss salátával.
A báránybordához jól illik a mentaszósz is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.