A gesztenyepürét keverd össze a vajjal és a cukorral, amíg krémes állagot nem kapsz.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyebben keverhető legyen.
Egyenként add hozzá a tojásokat a gesztenyés keverékhez, alaposan elkeverve minden egyes tojás után.
Fontos, hogy minden tojás után alaposan elkeverd, különben a tészta csomós lehet.
Szitáld össze a lisztet, a sütőport és a kakaóport, majd fokozatosan add a nedves hozzávalókhoz.
A szitálás segít elkerülni a csomókat a tésztában, és levegősebbé teszi a süteményt.
Add hozzá a rumaromát a keverékhez, hogy intenzív, fűszeres ízt kapj.
Ha nincs rumaromád, használhatsz egy kevés rumot is, de vigyázz, ne legyen túl sok, mert elronthatja a tészta állagát.
Öntsd a masszát egy kivajazott, lisztezett tortaformába, és simítsd el a tetejét. Süsd előmelegített sütőben 180°C-on 35-40 percig. Tűpróbával ellenőrizd az elkészültségét.
A tortaformát alaposan vajazd ki és lisztezd meg, hogy a torta könnyen kijöjjön. A tűpróba azt jelenti, hogy egy fogpiszkálót szúrsz a torta közepébe, és ha tisztán jön ki, akkor a torta megsült.
Amíg a torta hűl, készítsd el a krémet: verd fel a tejszínt kemény habbá, és olvaszd fel az étcsokoládét gőz felett.
A tejszín legyen jól lehűtve a felverés előtt, hogy könnyebben keményedjen meg. A csokoládét lassan olvaszd, hogy ne égjen le.
Keverd össze a tejszínhabot az olvasztott csokoládéval, hogy gazdag és krémes bevonót kapj.
Az olvasztott csokoládé ne legyen túl forró, amikor a tejszínhabhoz kevered, mert összeeshet a hab.
A kihűlt tortát vond be a csokoládés tejszínhabbal, és szórd meg kakaóporral a tetején. Ha szeretnéd, díszítheted gesztenyedarabokkal vagy csokoládéforgáccsal.
A torta teljesen hűljön ki, mielőtt bevonod a krémmel, különben a krém megolvad.
Helyezd a tortát hűtőbe legalább 2 órára, hogy az ízek összeérjenek és a krém megszilárduljon.
A hűtés elengedhetetlen, hogy a krém megfelelően megszilárduljon, és a torta könnyen szeletelhető legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.