Rumos gesztenyetorta díszítve

Rumos gesztenyetorta

A rumos gesztenyetorta egy igazi magyar különlegesség, amelyet a gesztenye és a csokoládé gazdag íze tesz különlegessé. A receptet azoknak ajánljuk, akik szeretik a klasszikus desszerteket egy kis csavarral. A rum íze fűszerességet és mélységet ad a tortának, ami különösen népszerűvé teszi a hideg hónapokban és ünnepi alkalmakkor. Ez a desszert nemcsak ízletes, hanem látványos is, ezért garantáltan elbűvöl mindenkit az asztalnál.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra 10 perc
3200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
500 g Gesztenyepüré
150 g Kristálycukor
200 g Vaj
4 db Tojás
10 ml Rumaroma
300 ml Tejszín
150 g Étcsokoládé
50 g Kakaópor
1 cs. Sütőpor
100 g Liszt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A gesztenyepürét keverd össze a vajjal és a cukorral, amíg krémes állagot nem kapsz.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyebben keverhető legyen.

    2

    Egyenként add hozzá a tojásokat a gesztenyés keverékhez, alaposan elkeverve minden egyes tojás után.

    Fontos, hogy minden tojás után alaposan elkeverd, különben a tészta csomós lehet.

    3

    Szitáld össze a lisztet, a sütőport és a kakaóport, majd fokozatosan add a nedves hozzávalókhoz.

    A szitálás segít elkerülni a csomókat a tésztában, és levegősebbé teszi a süteményt.

    4

    Add hozzá a rumaromát a keverékhez, hogy intenzív, fűszeres ízt kapj.

    Ha nincs rumaromád, használhatsz egy kevés rumot is, de vigyázz, ne legyen túl sok, mert elronthatja a tészta állagát.

    5

    Öntsd a masszát egy kivajazott, lisztezett tortaformába, és simítsd el a tetejét. Süsd előmelegített sütőben 180°C-on 35-40 percig. Tűpróbával ellenőrizd az elkészültségét.

    A tortaformát alaposan vajazd ki és lisztezd meg, hogy a torta könnyen kijöjjön. A tűpróba azt jelenti, hogy egy fogpiszkálót szúrsz a torta közepébe, és ha tisztán jön ki, akkor a torta megsült.

    6

    Amíg a torta hűl, készítsd el a krémet: verd fel a tejszínt kemény habbá, és olvaszd fel az étcsokoládét gőz felett.

    A tejszín legyen jól lehűtve a felverés előtt, hogy könnyebben keményedjen meg. A csokoládét lassan olvaszd, hogy ne égjen le.

    7

    Keverd össze a tejszínhabot az olvasztott csokoládéval, hogy gazdag és krémes bevonót kapj.

    Az olvasztott csokoládé ne legyen túl forró, amikor a tejszínhabhoz kevered, mert összeeshet a hab.

    8

    A kihűlt tortát vond be a csokoládés tejszínhabbal, és szórd meg kakaóporral a tetején. Ha szeretnéd, díszítheted gesztenyedarabokkal vagy csokoládéforgáccsal.

    A torta teljesen hűljön ki, mielőtt bevonod a krémmel, különben a krém megolvad.

    9

    Helyezd a tortát hűtőbe legalább 2 órára, hogy az ízek összeérjenek és a krém megszilárduljon.

    A hűtés elengedhetetlen, hogy a krém megfelelően megszilárduljon, és a torta könnyen szeletelhető legyen.