Rumos-mazsolás panna cotta tálalva

Rumos-mazsolás panna cotta

A panna cotta az olasz Piemont régióból származik, és az évek során számos ízesítéssel készült változata született. A rumos-mazsolás panna cotta egy kifinomult, felnőtteknek szóló desszert, amely a krémes textúrát és az alkoholos, fűszeres ízeket ötvözi. Képzeld el, ahogy a lágy panna cotta egy falat után szétolvad a szádban, miközben a rumos mazsola intenzív aromája kellemes mélységet ad az édességnek. A tökéletes panna cotta titka a jó minőségű rum és a megfelelő zselatin arány. Próbáld ki ezt a különleges változatot pirított dióval vagy egy kis csokoládéöntettel díszítve!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 25 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 ml Tejszín
100 ml Tej
80 g Cukor
1 db Vaníliarúd
3 db Zselatinlap
50 g Mazsola
40 ml Rum

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A mazsolát tedd egy kis tálba, és öntsd rá a rumot. Hagyd ázni legalább 15 percig, hogy a mazsola magába szívja az ízeket.

    A mazsolát akár egy éjszakán át is áztathatod a rumban, hogy még intenzívebb legyen az íze.

    2

    Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, és hagyd állni 5 percig, amíg megpuhulnak.

    Fontos, hogy a zselatinlapokat egyenként áztasd, ne egymásra rakva, mert összetapadhatnak.

    3

    Egy lábasban keverd össze a tejszínt, a tejet, a cukrot és a vaníliarúd kikapart magjait. Melegítsd alacsony hőfokon, amíg a cukor teljesen feloldódik, de ne forrald fel.

    A vaníliarúd helyett használhatsz vanília kivonatot vagy vaníliás cukrot is, de a vaníliarúd adja a legintenzívebb ízt.

    4

    Vedd le a tűzről, és hagyd állni 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ez a lépés segít abban, hogy a vanília íze jobban elterjedjen a tejszínes keverékben.

    5

    Nyomkodd ki a beáztatott zselatinlapokat, majd add a meleg keverékhez, és keverd addig, amíg teljesen feloldódik.

    Győződj meg róla, hogy a zselatin teljesen feloldódott, különben szemcsés lesz a panna cotta.

    6

    Szűrd át a keveréket egy finom szűrőn, hogy eltávolítsd az esetleges vaníliadarabokat, majd keverd hozzá a rumos mazsolát.

    A szűrés biztosítja, hogy a panna cotta sima és krémes legyen.

    7

    Öntsd a keveréket kis formákba vagy poharakba, majd hagyd szobahőmérsékleten kihűlni.

    A formákat enyhén olajozd ki, hogy könnyebben ki tudd borítani a panna cottát.

    8

    Tedd a panna cottát hűtőbe legalább 4 órára, hogy teljesen megdermedjen.

    A legjobb eredmény érdekében hagyd a panna cottát egy éjszakán át a hűtőben.

    9

    Tálalás előtt díszítsd egy kevés extra rumos mazsolával vagy egy kis pirított dióval az extra textúra érdekében.

    A tálalás előtt pár percre tedd a formákat forró vízbe, így könnyebben ki tudod borítani a panna cottát.