Készítsd el a sáfrányos tölteléket: a sáfrányt áztasd be egy kevés meleg vízbe, majd keverd el a tejszínnel.
A sáfrányt minél tovább áztatod, annál intenzívebb lesz a színe és az íze. Érdemes legalább 30 percig áztatni.
A mandulalisztet és a porcukrot szitáld át egy tálba, hogy ne maradjanak csomók.
A szitálás elengedhetetlen a sima macaronhéj eléréséhez. Ha nagyobb darabok maradnak a szitában, dobd ki őket, ne erőltesd át.
Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.
A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű, és egy csipet sóval könnyebben felverhető kemény habbá. A cukrot apránként add hozzá, hogy a hab stabil maradjon.
Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.
A keverésnél alkalmazd a 'macaronage' technikát: alulról felfelé, körkörös mozdulatokkal, majd nyomd a tésztát a tál oldalára. A cél egy szalagszerűen folyó tészta.
Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Használj egy sablont a sütőpapír alatt, hogy egyforma méretűek legyenek a macaronok. A habzsákot függőlegesen tartsd, és egyenletes nyomással dolgozz.
Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.
A pihentetés alatt a macaronok tetején egy vékony hártya képződik, ami elengedhetetlen a 'lábak' kialakulásához sütés közben. Ha nedves az idő, ez tovább tarthat.
Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.
A sütési idő és hőmérséklet sütőfüggő, ezért érdemes egy-két próbadarabot sütni először. Ha a macaronok megrepednek, a hőmérséklet túl magas.
A fehér csokoládét olvaszd fel, majd keverd bele a sáfrányos tejszínt, hogy sima és krémes állagot kapj.
A fehér csokoládét vízgőz felett olvaszd fel, hogy ne égjen meg. A tejszín legyen meleg, de ne forró, amikor a csokoládéhoz kevered.
Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.
A hűtés segít a tölteléknek, hogy könnyebben lehessen vele dolgozni és ne folyjon ki a macaronból.
Amikor a macaronok kihűltek, a krémes sáfrányos tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.
A macaronok méretének azonosnak kell lennie, hogy szépen illeszkedjenek egymáshoz.
Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtés segít a macaronoknak, hogy tökéletes állagúak legyenek, és az ízek jobban összeérjenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.