Sáfrányos macaron

Sáfrányos macaron

A sáfrányos macaron a francia macaron tésztát ötvözi a sáfrány gazdag, aromás ízével. A fehér csokoládéval készült töltelék gazdag és krémes, így egy igazán különleges és ínycsiklandó desszertet készíthetünk belőle. Ez a macaron tökéletes választás ünnepi alkalmakra.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 55 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Mandulaliszt
150 g Porcukor
100 g Tojásfehérje
50 g Kristálycukor
1 csipet Sáfrány
100 ml Tejszín
100 g Fehér csokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd el a sáfrányos tölteléket: a sáfrányt áztasd be egy kevés meleg vízbe, majd keverd el a tejszínnel.

    A sáfrányt minél tovább áztatod, annál intenzívebb lesz a színe és az íze. Érdemes legalább 30 percig áztatni.

    2

    A mandulalisztet és a porcukrot szitáld át egy tálba, hogy ne maradjanak csomók.

    A szitálás elengedhetetlen a sima macaronhéj eléréséhez. Ha nagyobb darabok maradnak a szitában, dobd ki őket, ne erőltesd át.

    3

    Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.

    A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű, és egy csipet sóval könnyebben felverhető kemény habbá. A cukrot apránként add hozzá, hogy a hab stabil maradjon.

    4

    Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.

    A keverésnél alkalmazd a 'macaronage' technikát: alulról felfelé, körkörös mozdulatokkal, majd nyomd a tésztát a tál oldalára. A cél egy szalagszerűen folyó tészta.

    5

    Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    Használj egy sablont a sütőpapír alatt, hogy egyforma méretűek legyenek a macaronok. A habzsákot függőlegesen tartsd, és egyenletes nyomással dolgozz.

    6

    Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.

    A pihentetés alatt a macaronok tetején egy vékony hártya képződik, ami elengedhetetlen a 'lábak' kialakulásához sütés közben. Ha nedves az idő, ez tovább tarthat.

    7

    Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.

    A sütési idő és hőmérséklet sütőfüggő, ezért érdemes egy-két próbadarabot sütni először. Ha a macaronok megrepednek, a hőmérséklet túl magas.

    8

    A fehér csokoládét olvaszd fel, majd keverd bele a sáfrányos tejszínt, hogy sima és krémes állagot kapj.

    A fehér csokoládét vízgőz felett olvaszd fel, hogy ne égjen meg. A tejszín legyen meleg, de ne forró, amikor a csokoládéhoz kevered.

    9

    Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.

    A hűtés segít a tölteléknek, hogy könnyebben lehessen vele dolgozni és ne folyjon ki a macaronból.

    10

    Amikor a macaronok kihűltek, a krémes sáfrányos tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.

    A macaronok méretének azonosnak kell lennie, hogy szépen illeszkedjenek egymáshoz.

    11

    Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.

    A hűtés segít a macaronoknak, hogy tökéletes állagúak legyenek, és az ízek jobban összeérjenek.