A rizst öblítsd le, majd tedd egy lábasba, öntsd rá a vizet, és főzd meg. Amikor elkészült, tartsd melegen.
A basmati rizst előzőleg áztathatod 30 percig, hogy a szemek könnyen megpuhuljanak és jól elváljanak egymástól.
A sáfrányt egy kis tejbe áztasd be, hogy intenzívebb színt és ízt kapjon.
A sáfrányot mindig meleg tejbe áztasd, hogy kioldódjanak az ízek és színek.
A ghee-t melegítsd meg egy serpenyőben, majd pirítsd meg benne a fahéjat, szegfűszeget, és a diót mandulát. Add hozzá a cukrot és a rózsavizet, és keverd össze.
A ghee segít abban, hogy a fűszerek és a magvak egyenletesen eloszoljanak, és gazdag ízt adjanak az ételnek.
Add hozzá az aszalt gyümölcsöket, majd öntsd a sáfrányos tejet a rizshez. Keverd össze, és főzd 5 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
Az aszalt gyümölcsök ízesítése után főzd tovább a rizst, hogy a fűszerek és a gyümölcsök jól átjárják.
Tálalás előtt díszítsd a rizst friss mandulával és dióval, és ha szeretnéd, egy kis extra rózsavízzel locsold meg.
A rózsavíz a mishti pulao friss, virágos ízét emeli ki, így tálalás előtt egy-két cseppet mindig adj hozzá.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.