A kefalotyri sajtot vágd kb. 1–1,5 cm vastagságú szeletekre. Fontos, hogy egyenletes darabokat kapj, hogy ne törjenek el sütés közben.
A sajtot vágás előtt érdemes hűtőből kivenni közvetlenül – így jobban formában marad.
Forgasd meg a sajtszeleteket lisztben, minden oldalát egyenletesen bevonva. Rázd le róla a felesleget.
A liszttel való bevonás segít ropogós kérget kialakítani, és megelőzi a sajt szétolvadását.
Melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon egy serpenyőben. Süsd meg a sajtot oldalanként 2-3 percig, amíg aranybarna kéreg képződik.
A serpenyő legyen jól felhevítve, de ne túl forró – így nem ég meg a liszt, és nem törik meg a sajt.
Szedjük ki a megsült sajtot papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpöghessen róla.
Tálalás előtt hagyd pár percet pihenni, így a sajt belseje selymes, a külseje pedig ropogós marad.
Tálaláskor locsold meg friss citromlével, majd szórd meg aprított friss bazsalikommal, oregánóval és petrezselyemmel.
A friss fűszernövényeket csak a legvégén add hozzá, így megőrzik élénk színüket és aromájukat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.