Saganaki kasseri sajttal, friss citrommal tálalva

Saganaki kasseri sajttal

A Saganaki egy tradicionális görög étel, amelyet az ország különböző részein gyakran tálalnak előételként. Eredetileg bárány vagy hal volt a fő alapanyaga, de a sajtos változat egy különleges ízélményt nyújt. A kasseri sajt a legjobb választás a készítéséhez, mivel könnyen olvad, de nem folyik ki a sütés során, így ropogós külsőt biztosít.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 6 perc
Teljes 11 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Kasseri sajt
50 g Liszt
1 db Tojás
100 ml Olívaolaj
1 db Citrom
1 csipet Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kasseri sajtot vágd vastag szeletekre, majd szórd meg liszttel mindkét oldalát.

    A sajt ne legyen túl vékonyra vágva, hogy ne olvadjon el teljesen a sütés során.

    2

    A tojást verd fel egy tálban, majd a lisztezett sajt szeleteket forgasd bele a tojásba.

    A tojás segít, hogy a liszt a sajton maradjon és ropogós külsőt kapjon.

    3

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon, majd tedd bele a sajtot.

    A megfelelő hőmérséklet elengedhetetlen, ha túl hideg az olaj, a sajt nem sül meg egyenletesen, ha túl forró, megéghet.

    4

    Süsd a sajtot 2-3 percig mindkét oldalán, amíg szép aranybarna színt kap.

    Ne nyomkodd a sajtot a serpenyőben, hogy ne folyjon ki a belseje.

    5

    A sült sajtot tálalás előtt egy kevés frissen őrölt borssal ízesítheted, és egy szelet citrommal tálald.

    A citrom frissessége kiemeli a sajt gazdag ízét.