A kasseri sajtot vágd vastag szeletekre, majd szórd meg liszttel mindkét oldalát.
A sajt ne legyen túl vékonyra vágva, hogy ne olvadjon el teljesen a sütés során.
A tojást verd fel egy tálban, majd a lisztezett sajt szeleteket forgasd bele a tojásba.
A tojás segít, hogy a liszt a sajton maradjon és ropogós külsőt kapjon.
Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon, majd tedd bele a sajtot.
A megfelelő hőmérséklet elengedhetetlen, ha túl hideg az olaj, a sajt nem sül meg egyenletesen, ha túl forró, megéghet.
Süsd a sajtot 2-3 percig mindkét oldalán, amíg szép aranybarna színt kap.
Ne nyomkodd a sajtot a serpenyőben, hogy ne folyjon ki a belseje.
A sült sajtot tálalás előtt egy kevés frissen őrölt borssal ízesítheted, és egy szelet citrommal tálald.
A citrom frissessége kiemeli a sajt gazdag ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.