Saganaki kasseri sajttal, friss citrommal tĂĄlalva

Saganaki kasseri sajttal

A Saganaki egy tradicionĂĄlis görög Ă©tel, amelyet az orszĂĄg kĂŒlönbözƑ rĂ©szein gyakran tĂĄlalnak elƑételkĂ©nt. Eredetileg bĂĄrĂĄny vagy hal volt a fƑ alapanyaga, de a sajtos vĂĄltozat egy kĂŒlönleges Ă­zĂ©lmĂ©nyt nyĂșjt. A kasseri sajt a legjobb vĂĄlasztĂĄs a kĂ©szĂ­tĂ©sĂ©hez, mivel könnyen olvad, de nem folyik ki a sĂŒtĂ©s sorĂĄn, Ă­gy ropogĂłs kĂŒlsƑt biztosĂ­t.

ElƑkĂ©szĂŒlet 5 perc
Elkészítés 6 perc
Teljes 11 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 200 g Kasseri sajt
⭕ 50 g Liszt
⭕ 1 db Tojás
⭕ 100 ml Olívaolaj
⭕ 1 db Citrom
⭕ 1 csipet Frissen Ƒrölt bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kasseri sajtot vågd vastag szeletekre, majd szórd meg liszttel mindkét oldalåt.

    A sajt ne legyen tĂșl vĂ©konyra vĂĄgva, hogy ne olvadjon el teljesen a sĂŒtĂ©s sorĂĄn.

    2

    A tojĂĄst verd fel egy tĂĄlban, majd a lisztezett sajt szeleteket forgasd bele a tojĂĄsba.

    A tojĂĄs segĂ­t, hogy a liszt a sajton maradjon Ă©s ropogĂłs kĂŒlsƑt kapjon.

    3

    Egy serpenyƑben melegĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat közepes lĂĄngon, majd tedd bele a sajtot.

    A megfelelƑ hƑmĂ©rsĂ©klet elengedhetetlen, ha tĂșl hideg az olaj, a sajt nem sĂŒl meg egyenletesen, ha tĂșl forrĂł, megĂ©ghet.

    4

    SĂŒsd a sajtot 2-3 percig mindkĂ©t oldalĂĄn, amĂ­g szĂ©p aranybarna szĂ­nt kap.

    Ne nyomkodd a sajtot a serpenyƑben, hogy ne folyjon ki a belseje.

    5

    A sĂŒlt sajtot tĂĄlalĂĄs elƑtt egy kevĂ©s frissen Ƒrölt borssal Ă­zesĂ­theted, Ă©s egy szelet citrommal tĂĄlald.

    A citrom frissessége kiemeli a sajt gazdag ízét.