Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott vöröshagymát. Pirítsd üvegesre közepes lángon kb. 5 perc alatt.
A lassú dinsztelés édesíti a hagymát és alapot ad a szósznak – ne kapkodd el.
Add hozzá az aprított fokhagymát, és kevergetve pirítsd további 1 percig, amíg illatozni kezd. Öntsd hozzá a fehérbort, és forrald 2 percig.
A bor intenzívebb ízt ad, de ha nem szeretnél alkoholt használni, elhagyható.
Add hozzá a paradicsomot, sót, borsot és oregánót. Főzd közepes lángon 10-12 percig, amíg a szósz besűrűsödik.
A paradicsomszószt időnként keverd meg, nehogy leégjen az alja – ha túl savas, egy csipet cukor segít.
A feta sajtot szeleteld vastagabb darabokra, és óvatosan helyezd a kész szósz tetejére. Fedd le, és párold még 2-3 percig, hogy a sajt enyhén megolvadjon.
Ne főzd túl a fetát, mert megolvad és elveszti a darabosságát – elég, ha kissé lágyul.
Szórd meg aprított friss petrezselyemmel, és azonnal tálald friss kenyérrel vagy pitával.
Tálalás előtt ellenőrizd az ízesítést – néha a feta elég sós, így nem kell több só a szószba.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.