A kefalotyri sajtot vĂĄgd 1â1,5 cm vastagsĂĄgĂș szeletekre. A szeletek legyenek egyenletesek, hogy sĂŒtĂ©s közben ne törjenek meg.
HƱtsd be elĆre a sajtot, Ăgy könnyebben szeletelhetĆ lesz, Ă©s nem morzsolĂłdik el.
A sajtszeleteket forgasd meg teljes kiĆrlĂ©sƱ lisztben, majd rĂĄzd le a felesleget. Ez vĂ©kony kĂ©rget kĂ©pez Ă©s segĂt a ropogĂłs textĂșra elĂ©rĂ©sĂ©ben.
A teljes kiĆrlĂ©sƱ liszt durvĂĄbb szerkezete kicsit robusztusabb kĂ©rget ad â ne nyomd bele tĂșl erĆsen a sajtot.
Egy serpenyĆben melegĂtsd fel az olĂvaolajat közepes hĆfokon. Helyezd bele a sajtszeleteket, Ă©s sĂŒsd oldalankĂ©nt 2-3 percig, amĂg szĂ©p aranybarnĂĄra sĂŒlnek.
Ne mozgasd a sajtot sĂŒtĂ©s közben â Ăgy egyenletesebb kĂ©reg alakul ki, Ă©s nem esik szĂ©t.
A kĂ©sz sajtot szedd ki papĂrtörlĆre, hogy a felesleges olajat felszĂvja. TĂĄlalĂĄs elĆtt locsold meg friss citromlĂ©vel.
A citrom friss savassĂĄga remekĂŒl kiegĂ©szĂti a fĂŒstösebb, gazdagabb teljes kiĆrlĂ©sƱ panĂrt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.