Saganaki teljes kiƑrlĂ©sƱ liszttel, aranybarna kĂ©reggel, citrommal tĂĄlalva

Saganaki teljes kiƑrlĂ©sƱ liszttel

A Saganaki, azaz a sĂŒlt sajt a görög gasztronĂłmia egyik legismertebb elƑétele, amelyet ĂĄltalĂĄban fehĂ©r lisztben forgatva sĂŒtnek ropogĂłsra. Ez a recept azonban egy egĂ©szsĂ©gesebb vĂĄltozatot kĂ­nĂĄl: teljes kiƑrlĂ©sƱ lisztet hasznĂĄlunk, amely nemcsak rostban gazdagabb, de markĂĄnsabb, diĂłs Ă­zvilĂĄgot is kölcsönöz az Ă©telnek. Technikai tipp: A teljes kiƑrlĂ©sƱ liszt miatt a kĂ©reg sötĂ©tebbre sĂŒl, ezĂ©rt figyelj a hƑfokra, hogy ne Ă©gjen meg idƑ elƑtt. Amint a sajt serceg az olĂ­vaolajban, Ă©s megjelenik az aranybarna kĂ©reg, a mediterrĂĄn konyha illata belengi a teret. Ez az Ă©tel tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs, ha valami laktatĂłt, mĂ©gis tudatosabb fogĂĄst szeretnĂ©l tĂĄlalni – akĂĄr elƑételkĂ©nt, akĂĄr egy könnyƱ ebĂ©d rĂ©szekĂ©nt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 200 g Kefalotyri sajt
⭕ 50 g Teljes kiƑrlĂ©sƱ liszt
⭕ 100 ml Olívaolaj
⭕ 1 ek. CitromlĂ©

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kefalotyri sajtot vĂĄgd 1–1,5 cm vastagsĂĄgĂș szeletekre. A szeletek legyenek egyenletesek, hogy sĂŒtĂ©s közben ne törjenek meg.

    HƱtsd be elƑre a sajtot, Ă­gy könnyebben szeletelhetƑ lesz, Ă©s nem morzsolĂłdik el.

    2

    A sajtszeleteket forgasd meg teljes kiƑrlĂ©sƱ lisztben, majd rĂĄzd le a felesleget. Ez vĂ©kony kĂ©rget kĂ©pez Ă©s segĂ­t a ropogĂłs textĂșra elĂ©rĂ©sĂ©ben.

    A teljes kiƑrlĂ©sƱ liszt durvĂĄbb szerkezete kicsit robusztusabb kĂ©rget ad – ne nyomd bele tĂșl erƑsen a sajtot.

    3

    Egy serpenyƑben melegĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat közepes hƑfokon. Helyezd bele a sajtszeleteket, Ă©s sĂŒsd oldalankĂ©nt 2-3 percig, amĂ­g szĂ©p aranybarnĂĄra sĂŒlnek.

    Ne mozgasd a sajtot sĂŒtĂ©s közben – Ă­gy egyenletesebb kĂ©reg alakul ki, Ă©s nem esik szĂ©t.

    4

    A kĂ©sz sajtot szedd ki papĂ­rtörlƑre, hogy a felesleges olajat felszĂ­vja. TĂĄlalĂĄs elƑtt locsold meg friss citromlĂ©vel.

    A citrom friss savassĂĄga remekĂŒl kiegĂ©szĂ­ti a fĂŒstösebb, gazdagabb teljes kiƑrlĂ©sƱ panĂ­rt.