A kefalotyri sajtot vágd 1–1,5 cm vastagságú szeletekre. A szeletek legyenek egyenletesek, hogy sütés közben ne törjenek meg.
Hűtsd be előre a sajtot, így könnyebben szeletelhető lesz, és nem morzsolódik el.
A sajtszeleteket forgasd meg teljes kiőrlésű lisztben, majd rázd le a felesleget. Ez vékony kérget képez és segít a ropogós textúra elérésében.
A teljes kiőrlésű liszt durvább szerkezete kicsit robusztusabb kérget ad – ne nyomd bele túl erősen a sajtot.
Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes hőfokon. Helyezd bele a sajtszeleteket, és süsd oldalanként 2-3 percig, amíg szép aranybarnára sülnek.
Ne mozgasd a sajtot sütés közben – így egyenletesebb kéreg alakul ki, és nem esik szét.
A kész sajtot szedd ki papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja. Tálalás előtt locsold meg friss citromlével.
A citrom friss savassága remekül kiegészíti a füstösebb, gazdagabb teljes kiőrlésű panírt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.