Saltfish tésztával, friss petrezselyemmel tálalva

Saltfish tésztával

A Saltfish tésztával egy klasszikus étel, amelyet a karibi konyha inspirált. A sózott hal, vagy saltfish, már évszázadok óta jelen van az étkezéseken, mivel könnyen tartósítható és gazdag ízű. A karibi térségben elterjedt ételt sokféleképpen készítik, de a tészta hozzáadásával egy igazán tápláló és finom fogást kapunk. A sózott hal sós ízét a friss zöldségek és a tészta tökéletesen kiegészítik, így egy igazán ízletes ételt készíthetünk belőle.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Sózott hal (például tőkehal)
300 g Spagetti tészta
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
1 db Paprika
3 ek. Olívaolaj
1 csokor Petrezselyem
1 tk.
0.5 tk. Bors
0.5 tk. Cayenne bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sózott halat először áztasd be hideg vízbe 3-4 órára, hogy a felesleges só kioldódjon. Ezután szedd le a bőrét és a szálkákat, és vágd kisebb darabokra.

    Ha sietsz, a halat hideg vízben is áztathatod 30-60 percig, de a hosszabb áztatás jobb ízt biztosít.

    2

    A tésztát főzd meg sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint. Ha elkészült, szűrd le, és tartsd melegen.

    A tésztát ne főzd túl, hogy megőrizze a rugalmasságát és textúráját.

    3

    A hagymát és fokhagymát finomra aprítsd, a paprikát pedig vágd kis kockákra. A paradicsomokat is aprítsd fel.

    A hagymát és fokhagymát az ételhez adva aromát és gazdag ízt biztosítanak, így ne hagyd el őket.

    4

    Egy nagy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg üvegesek lesznek.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, hogy ne legyen keserű.

    5

    Add hozzá a paradicsomot és paprikát, majd főzd további 5 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak, és a paradicsom levet ereszt.

    A paradicsomot lassan főzd, hogy a leve szépen összesűrűsödjön és gazdag ízű szószt kapj.

    6

    Ezután add hozzá a darabokra vágott sózott halat, a cayenne borsot, sót és borsot. Keverd jól össze, és hagyd, hogy a hal átmelegedjen és a fűszerek ízei összeérjenek.

    A hal gyorsan megmelegszik, így ne főzd túl, mert kiszáradhat.

    7

    A főtt tésztát add hozzá a halas-zöldséges szószhoz, és jól keverd össze. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vízet, hogy a szósz jobban beleivódjon a tésztába.

    A tészta és a szósz egyesítésekor a tésztát keverd át alaposan, hogy minden falat ízes legyen.

    8

    Tálald a kész ételt, és szórd meg friss, apróra vágott petrezselyemmel. Az étel ízletes és friss lesz, miközben a zöld fűszerek felerősítik a hal gazdag ízét.

    A petrezselyem frissessége kiválóan kiemeli a tészta és a hal ízét.